• Verburch JO13-1 behoudt na zege aansluiting bij middenmoot

6 apr 2019
  • In de promotiepoule stond zaterdag een mooie wedstrijd op het programma: Verburch tegen SC Feyenoord.
    Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd, want de winnaar zou aanhaken bij de middenmoot. De verliezer daarentegen zou wegzakken tot in de kelder van de poule ... Voor SC Feyenoord een horrorscenario a la de Grote Broer op Zuid ...
    Op Sportpark Verburch was het Poeldijkse Legioen langs de lijn ruimschoots vertegenwoordigd, maar het “uitvak” was akelig leeg. Het veelgeroemde normaliter zo hondstrouwe Rotterdamse Legioen liet het eigenlijk een beetje afweten.

Meteen vanaf de aftrap legden zowel Verburch als SC Feyenoord veel werklust op de mat en er werden overal op het veld duels uitgevochten. Geen van beide ploegen wist een overwicht te verkrijgen, waardoor een open strijd ontstond. De teams waren aan elkaar gewaagd, waarbij de beide defensies de zaakjes prima op orde hadden. Kansen waren er dan ook nauwelijks te noteren.
    De grootste kans voor Verburch ontstond toen de centrale verdediger met reuze passen alles en iedereen achter zich liet en een harde pegel afvuurde op het vijandelijke doel. De Rotterdamse goalie liet zich echter niet verschalken.
    Pas op slag van rust wisten de Rotterdammers tweemaal kort achter elkaar gevaar te stichten voor het Poeldijkse doel. In beide gevallen was de Poeldijkse goalie bij de les. Vooral de katachtige reflex bij de tweede doelpoging voorkwam een bijna zeker doelpunt van SC Feyenoord.

Met een 0-0 ruststand gingen de mannen aan de ranja.

In de rust voerde Verburch wat wijzigingen door in de strijdwijze en dat leverde een iets ander spelbeeld op dan in de eerste helft.
    De Oranjehemden speelden wat meer naar voren en wisten een paar maal in de buurt van de Rotterdamse doel te geraken. Tot doelpunten leidde dat nog niet.
    Halverwege de tweede helft echter kreeg Verburch een vrije trap te nemen die door de spits na een uiterste krachtsinspanning met de nagel van z’n grote teen langs de kansloze Feyenoord-goalie werd getikt: 1-0. Gezien het lichte veldoverwicht niet onverdiend.
    Na de voorsprong zetten de Rotterdammers aan voor een offensief, maar de Poeldijkers gaven geen krimp. De wilskracht spatte ervan af aan Poeldijkse zijde. Het spel golfde op en neer en van links naar rechts.
    Verburch kwam zelfs nog een paar maal gevaarlijk voor het SC Feyenoord-doel, maar het lukte niet de score uit te bouwen.
    Met hartverwarmende passie en strijdlust werd de minieme voorsprong over de streep getrokken. Een mooie zege derhalve.

Verburch haakt door de zege aan bij de middenmoot en SC Feyenoord haakt door de nederlaag juist af bij die middenmoot.
    Komende twee wedstrijden speelt Verburch tegen teams die lager staan in de stand op de ranglijst. Wie weet wat er nog mogelijk is ?