• Verburch JO13-1 heeft collectieve off-day
    Op een nazomerse woensdagavond stond er voor Verburch JO13-1 een midweekse wedstrijd op het programma. Op Sportpark De Strijp was SV Honselersdijk de tegenstander. Kijkend naar de standen op de ranglijst was het voor Verburch een uitgelezen mogelijkheid om bij winst aan te haken bij koploper Die Haghe en daarmee afstand te creƫeren tot de concurrenten.

Het was medio oktober dus de avonden werden al weer wat langer. Vlak voor aanvang van de wedstrijd werden de kunstlichtmasten dan ook ontstoken en eerlijk gezegd was dat het enige lichtpuntje van de avond ...
    Verburch begon nog wel aardig aan de wedstrijd, maar al vrij snel zakte het spel van de Oranjehemden door de ondergrens heen. Vrijwel niets lukte en zelfs op strijd en vechtlust werd Verburch afgetroefd. De defensie, normaliter als in beton gegoten, deelde mee in de malaise en schutterde als nooit te voren.
    De wijze waarop de 1-0 achterstand op het bord kwam, was tekenend voor het spel van de Poeldijkers ... Een vrij ongevaarlijke steekbal van SVH werd door de Verburch-defensie ver naast en langs de uitlopende en \"los\" roepende goalie gespeeld .... de bal rolde pardoes als in slechte B-film langzaam tegen de touwen ...
    Maar ook na de opgelopen achterstand kon Verburch geen potten breken en wist nauwelijks in de buurt van het Honselse goal te geraken. Een vrije trap op de buitenkant van de paal was het enige wapenfeit voor de rust.

Verburch begon rommelig aan de tweede helft en wist wederom niet in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Het spel speelde zich wel veelal af op de helft van SVH, maar het leidde niet tot kansen. Zelfs het uitspelen van een Ć©Ć©n-tweetje lukte totaal niet. SV Honselersdijk vergrootte de zorgen van Verburch zelfs door uit een hoekschop 2-0 in te koppen.
    Met de moed der wanhoop probeerde Verburch het tij te keren, maar al was de wedstrijd nog drie uur langer doorgegaan, dan nog zou het niets zijn geworden. Slechts ƩƩn schamel kansje werd gecreƫerd. De nederlaag van 2-0 viel niet meer af te wenden.

Tja, Verburch ... drie winstpotjes zonder tegendoelpunt bieden geen garantie voor een vierde winstpotje .... En dat is jammer, want door de nederlaag komen de concurrenten weer dichterbij.
    Hopelijk kan er tegen TOGB - spelend in de landelijke divisie - voor de beker op 30 oktober gewerkt worden aan eerherstel.