• Verburch JO13-1 houdt na zege zicht op koppositie

3 nov 2018
  • Na het even natte als goede midweekse optreden tijdens het bekerduel tegen divisieclub TOGB was het vandaag nodig de focus te verleggen naar het competitieduel tegen middenmotor SC Monster. Een onvervalste derby en daarmee een leuk affiche.
    Vanaf de aftrap was duidelijk dat de juiste focus aanwezig was bij de Oranjehemden. Met veel passie werden de Monsternaren vastgezet op eigen helft en dat resulteerde al na luttele minuten in de eerste doelrijpe kans. Die eerste kans trof geen doel, de tweede, derde, vierde, vijfde etc. echter ook niet ... Telkenmale redde de Monsterse goalie bekwaam, zat er nog net een Monster’s teentje in de weg of was de afronding niet meedogenloos genoeg. Daarmee deden de Poeldijkers zichzelf tekort, want het spel was goed en de kansen legio.
    Halverwege het eerste bedrijf kwam toch de dikverdiende voorsprong voor Verburch op het scorebord na opnieuw een goed opgezette aanval.
    En ook na de voorsprong grossierde Verburch in kleine en grote kansen, maar het vizier stond wederom steeds niet op scherp.
    Tegenstrever SC Monster wist slechts eenmaal in de strafschopgebied van Verburch te komen, maar echt gevaarlijk werd het niet.
    De ruststand van 1-0 was magertjes te noemen vanuit Poeldijks perspectief.

Verburch ging in de tweede helft door met waar het de eerste helft mee was geëindigd: goed voetbal. Gek genoeg leverde het goede spel wel veel dreiging op, maar er waren veel minder kansen dan voor rust.
    In het midden van de tweede helft vergrote Verburch de voorsprong door een uitstekende aanval doeltreffend af te ronden. Een fraai uitgespeelde goal, slim gevoetbald met exact het goede tempo.
    De wedstrijd leek na de treffer gespeeld, maar iets te lichtvaardig balverlies op het middenveld, noopte de Poeldijkse goalie nog het leder van de Monsterse voet af te plukken.
    De zege kwam echter niet meer in gevaar. Het was en bleef 2-0.

Verburch pakte een verdiende zege met goed spel. De defensie stond als vanouds als een huis. Dat blijkt ook wel uit de statistieken, want in vijf competitieduels incasseerde Verburch slechts twee tegenstreffers. Liefst vier maal werd de nul gehouden. Het benutten van de kansen blijft nog wel een aandachtspunt. Kansen worden er voldoende gecreëerd - wat op zich al een dikke pluim waard is - maar er is pas zeven keer gescoord in vijf potjes. Die zeven goals leidden dan weer wel tot vier zeges ...
    Door de overwinning blijft Verburch met de tweede plaats zicht houden op de koppositie.