• Verburch JO13-1 sleept een zwaarbevochten punt uit het vuur

  26 mei 2019
 • In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen trad het keurkorps van Verburch JO13-1 aan tegen FC IJsselmonde.
  De Oranjehemden speelden louter voor de spreekwoordelijke eer, maar voor de Rotterdammers stond een plek op het podium op het spel.
  Verburch kwam met een noviteit door vanaf de aftrap in een 1-3-4-3 opstelling van acquit te gaan en dat pakte eerlijk gezegd heel goed uit. Verburch speelde fris en verzorgd en kwam tot goede combinaties. Tegenstrever FC IJsselmonde wist zich geen raad met het dynamische spel van de Poeldijkers.
  De eerste grote kans voor Verburch werd meteen tot doelpunt gepromoveerd. Na een goed opgezette aanval werd de bal op maat voorgegeven en door de bal eigenlijk verkeerd te raken dwarrelde de bal met een curieuze curve over de verbouwereerde keeper in het doel: 1-0. Het voorsprong werd zelfs verdubbeld na een onberispelijk ingeschoten strafschop. Zowel Het Poeldijkse Legioen als de Rotterdamse supporters wisten niet wat ze zagen.
  Maar na de 2-0 voorsprong ontbrandde het duel pas echt ...
  FC IJsselmonde schakelde een tandje bij en zette de grote fysiek in bij de duels. Verburch kreeg het met de minuut lastiger en werd steeds verder teruggedrongen.
  De Poeldijkse defensie gaf echter geen krimp en geholpen door een magnifiek keepende goalie, de lat en de paal sleepten de Oranjehemden de 2-0 voorsprong de kleedkamer in voor de ranja.

  In de rust bleek het gevecht haar fysieke tol te hebben geëist, waardoor Verburch het defensieve hart moest wisselen en gedwongen werd de speelstijl aan te passen aan de mogelijkheden.
  Met een gewijzigd strijdplan trok Verburch in de tweede helft ten strijde tegen de Rotterdammers, maar anders dan in de eerste helft had Verburch grote moeite de bal in de ploeg te houden. Het balbezit was steeds van korte duur en FC IJsselmonde kreeg controle over de wedstrijd. De Oranjehemden werden steeds verder naar achteren gedrukt. Verburch was echter niet van plan zonder slag of stoot ten onder te gaan en vocht verbeten duels uit met de fysiek iets sterkere tegenstanders.
  Toch kwam de aansluittreffer op het scorebord uit een scrimmage na een hoekschop. En ook de gelijkmaker kwam op het bord na een kopbal uit een corner.
  Even stond Verburch op breken, maar net op tijd hervonden de Poeldijkers hun strijdlust.
  Verburch ging tot het uiterste om het punt veilig te stellen. Vooral op de linkerflank werden snoeiharde duels uitgevochten, die Verburch op het tandvlees deed lopen door lijf en leden onvervaard in de strijd te gooien. Door duels met leeuwenmoed uit te vechten bleef de stand 2-2. De referee floot precies op tijd af, want Verburch stond fysiek en emotioneel op instorten. De Oranjehemden strompelden fysiek gesloopt naar de kleedkamer met hier en daar een traantje in de ooghoeken ....

  Verburch moest diep, heel diep gaan voor het punt. Gelukkig werd het goede voetbal en het keiharde werken beloond en werd een zwaarbevochten punt uit het vuur gesleept. Voor Verburch een zwaarbevochten bonuspunt, voor FC IJsselmonde dure verliespunten.

  Al met al een goede en passende afsluiter van het competitieseizoen. Het was dit seizoen soms goed, meestal OK en soms niet zo goed. Wisselvallig is misschien een goede typering van het seizoen.
  Met een plaats in de middenmoot van de promotiepoule heeft Verburch keurig netjes voldaan aan de ambitie.