• Verburch JO13-1 vliegt over Zestienhoven heen ...

  11 mei 2019
 • Op een zonovergoten Sportpark Verburch stond voor Verburch JO13-1 de negende competitieronde in de promotiepoule op het programma. De tegenstander was Zestienhoven JO13-1 en voor beide ploegen stond er het één en ander op het spel. Voor Verburch stond de aansluiting met de middenmoot op het spel en voor de Rotterdammers stond het gevecht in het teken van het verdrijven van het degradatiespook.

  De ploegen waren onbekenden van elkaar, waardoor de kemphanen met open vizier ten strijde trokken. Verburch opende sterk en verwierf vrijwel direct de controle over de wedstrijd. Het spel speelde zich louter af op de helft van Zestienhoven en pas in de 10e minuut belandde de bal voor het eerst op de Poeldijkse helft (terugspeelbal).
  Het veldoverwicht van de Oranjehemden leidde niet direct tot grote kansen, maar gevaar werd er wel gesticht. Het spel was in ieder geval OK.
  Uit een perfect uitgevoerde hoekschop kopte Verburch het leder hard tegen de touwen en kwam verdiend op voorsprong.
  De Rotterdammers bleven het antwoord op de achterstand schuldig en wisten niet aan de Poeldijkse druk te ontsnappen. Van de weeromstuit schoof de Rotterdamse goalie de uittrap pardoes zo in de voeten van de gretige Poeldijkse spits, die op zijn beurt de bal van randje zestien snoeihard binnen poeierde.
  De voorsprong kwam tot aan de rust niet meer in gevaar en met een comfortabele 2-0 stand ging Verburch aan de aanmaaklimonade.

  De tweede helft gaf een ander spelbeeld te zien. Verburch was wat slordig in de passing en positioneel hield niet iedereen zich aan de afspraken. Zestienhoven profiteerde daarvan door de aansluitingstreffer binnen te tikken. De tegentreffer werkte verlammend uit op de Poeldijkers en Zestienhoven kreeg zelfs een opgelegde kans op de gelijkmaker na zwak defensief optreden. De Poeldijkse goalie redde echter magnifiek ... Een keerpunt in de wedstrijd.
  Een zucht van opluchting steeg op van Sportpark Verburch ... De Oranjehemden begrepen de waarschuwing nu blijkbaar wel en namen het initiatief over van de Rotterdammers. Het lukte Verburch echter niet de wedstrijd volledig onder controle te krijgen, waardoor er in tegenstelling tot de eerste helft meer sprake was van een wedstrijd.
  De Oranjehemden kwamen toch boven drijven in de strijd. Via een uitstekend genomen strafschop en een velddoelpunt liep Verburch uit naar een 4-1 voorsprong. Het was echter nog niet gedaan, want door concentratieverlies werd Zestienhoven de 4-2 geschonken ...
  Maar verder dan dat liet Verburch het niet komen. De referee floot af voor een 4-2 zege voor Verburch.

  Verburch behaalde een verdiende zege en vloog daarmee over Zestienhoven heen. In de eerste helft was er zelfs volledige controle over de wedstrijd en dat hadden we dit seizoen nog niet eerder gezien. De aansluiting met de middenmoot is door de overwinning gerealiseerd.
  Volgende week om 08:30 “uit” tegen rechtstreekse concurrent Hellevoetsluis ... Hopelijk is het dan al licht ...