• Verburch JO13-1 wint spetterende, knetterende, enerverende topper

  1 dec 2018
 • Zaterdag 1 december stond al wekenlang dik omcirkeld en vet onderstreept in de agenda´s: de dag van de topper SV Die Haghe tegen Verburch.
  SV Die Haghe gaat al de gehele competitie fier aan kop met slechts één remise en een duizelingwekkend doelsaldo, maar ondanks die imponerende rapportcijfers wisten de Hagenezen het taaie Verburch niet van zich af te schudden. De topper van de nummers één en twee in de stand op de ranglijst was daardoor op voorhand al reuze spannend nog voordat er een minuut gespeeld was.
  Het Poeldijkse Legioen verzamelde zich in grote getale in alle vroegte op Sportpark Ockenburch, want niemand wilde een seconde missen van het aanstaande spektakel.

  De wedstrijd begon om 08:30 uur en dat was voor de zon duidelijk nog wat aan de vroege kant: het was wat donkertjes op het veld. Verburch paste zich het best aan aan de omstandigheden en trok vanaf de aftrap fel van leer. Onverschrokken joegen de Oranjehemden de Hagenezen op en die wisten daar eigenlijk geen raad mee. Verburch creëerde zelfs twee kleine kansjes.
  SV Die Haghe wist slechts wat kleine speldenprikken uit de delen, maar de Poeldijkse defensie zat potdicht. Vooral de rugdekking was goed verzorgd, hetgeen een duidelijke verbetering was ten opzichte van vorige week.
  Verburch streed voor elke grasspriet en liet regelmatig goed voetbal zien. Het grootste pluspunt was wellicht nog wel dat Verburch echt als een hecht collectief, een hecht team speelde.
  Halverwege de eerste helft ontworstelde SV Die Haghe zich enigszins onder de druk van Verburch uit. De Hagenezen lieten steeds vaker zeer verzorgd voetbal zien en er ontspon zich een enerverend gevecht tussen twee ploegen die niets voor elkaar onder deden.
  Verburch kwam aan de leiding na een fraaie aanvalsopzet: de pass in de loop van de opkomende speler was perfect, de aanname was echter niet helemaal top, de bal moest hierdoor worden teruggelegd en met een fraaie boog verdween de bal van randje zestien over de doelman heen. De goed uitgespeelde aanval betekende voor het eerst in de competitie een achterstand voor koploper SV Die Haghe. Dat deed even een beetje ´au´ ...
  Na de voorsprong schakelden de Hagenezen een tandje bij en er ontstond wat dreiging op de Poeldijkse helft. Verburch speelde in die periode wat te gehaast, waardoor iets te veel balverlies werd geleden. De Poeldijkers kwamen een beetje onder druk te staan.
  Op slag van rust dacht Die Haghe de gelijkmaker binnen te schieten, maar met een fenomenale duik wist de Poeldijkse goalie de harde schuiver uit de hoek te ranselen.
  SV Die Haghe en Verburch gingen met een 0-1 stand aan de ranja.

  Een ongewijzigd Verburch probeerde de uitstekende lijn uit de eerste helft door te trekken in de tweede helft, maar kreeg te maken met een ontketend SV Die Haghe. Verburch werd ver teruggedrongen op de eigen helft en de Witzwarten bezorgden de Verburchdefensie handen vol werk.
  Piepend en krakend bleef de Poeldijkse verdedigingslinie overeind, daarbij geholpen door de uitstekend keepende doelman die met twee spectaculaire reddingen de gelijkmaker wist te voorkomen.
  De mannen van Verburch vochten met leeuwenharten om de kleine voorsprong te behouden. En toen de Oranjehemden met tien man kwamen te staan - vijf minuten tijdstraf - persten ze vanuit de kleine tenen nog meer bravoure naar boven. De jongens van Verburch werden ´echte kerels´ en wisten de meeste messcherpe duels winnend af te sluiten.
  Verburch wist zelfs nog een fraaie kans te creëren, maar de afwerking was niet meedogenloos genoeg.
  SV Die Haghe stuurde steeds meer manschappen naar voren en Verburch anticipeerde daar verbeten op. Er viel nauwelijks door het hechte Poeldijkse collectief heen te komen.
  Het spetterde en knetterde op het veld en de scheidsrechter genoot er blijkbaar ook van, want de extra tijd werd ruim bemeten.
  Bijna werd de extra tijd Verburch fataal toen SV Die Haghe een grote kans op de paal deed belanden ... het was het laatste wapenfeit van de koploper.
  Verburch sleepte de zwaarbevochten zege in een bloedstollend gevecht over de streep. Na het laatste fluitsignaal staarden de Hagenezen onthutst en vol ongeloof naar het scorebord. Het stond er echt: SV Die Haghe-Verburch 0-1 ...
  Met de overwinning werd SV Die Haghe de eerste nederlaag bezorgd sinds lange tijd.

  Verburch en SV Die Haghe maakten er een geweldige topper van met goed voetbal en een tomeloze inzet. De Oranjehemden beloonden zichzelf nu wel door aan het langste eind te trekken.
  De winst betekent voor Verburch vrijwel zeker plaatsing voor de promotiepoule. Een geweldige prestatie ...