• Verburch JO13-1 behoudt ongeslagen status

  9 feb 2019
 • Voor de tweede wedstrijd in de promotiepoule reisde Het Poeldijkse Legioen in colonne af naar het Rotterdamse stadsdeel Charlois om op sportpark SV Charlois aan te treden tegen ... jawel SV Charlois, de fusieclub van CVV Mercurius en De Musschen ... De club uit Charlois was voor de meesten een onbekende grootheid, maar uit de statistieken op Voetbal.nl kon worden herleid dat het een zeer sterke tegenstander was. De Poeldijkers konden de mouwen opstropen, niet lullen maar poetsen dus ...

  Bij de aftrap werd al meteen duidelijk - de bal bleef niet stilliggen op de middenstip - dat de harde wind goed voetbal onmogelijk zou maken, maar beide ploegen pasten zich zo goed mogelijk aan aan de stormachtige omstandigheden door de bal zo veel mogelijk laag te houden.
  Verburch begon vol passie aan de wedstrijd en vormde meteen een hecht collectief. Een paar keer was sprake van een kansrijke aanvalsopzet, maar de wind versjteerde de eindpasses.
  SV Charlois bouwde het spel van achteruit prachtig op. De opbouw stokte echter telkenmale op een meter of twintig van het Poeldijkse doel, ten dele de verdienste van de Poeldijkse defensie.
  Kortom, het spel golfde in hoog tempo op en neer aanvankelijk zonder dat er van kansen voor één van beide kampen sprake was.
  Verburch kreeg halverwege de eerste helft de eerste kans, nadat de doorgebroken spits met een "professionele" overtreding werd gestuit door de Rotterdamse libero. De vrije trap werd goed buiten het bereik van de Charloise keeper ingeschoten, maar jammer genoeg stond er nog een verdediger bij de paal/op de doellijn.
  De tweede kans was ook voor de Poeldijkers: uit een onmogelijke hoek werd een vrije trap door de wind op het aluminium geblazen.
  SV Charlois wist slechts eenmaal een schot op het doel van Verburch af te vuren: naast.

  Beide ploegen gingen met 0-0 de rust in, het vertoonde spel en de grote strijdlust gaf Het Poeldijkse Legioen enigszins hoop op een goede afloop. En dat was op zich al fraai, want de faam van SV Charlois was ook in het Westland gegroeid door de indrukwekkende prestaties van de Rotterdammers in hun eerste klasse-poule.

  De tweede helft hadden de Oranjehemden de stormachtige wind vol tegen. En doordat het begin van SV Charlois ook stormachtig was, kwam Verburch onder druk te staan. Maar de Poeldijkers stonden hun mannetje, vochten voor elke centimeter en knokten als een team. Verburch speelde compact, waardoor de opponent eigenlijk geen kansen kreeg. Een verdwaald schot en een over vliegende vrije trap, daar bleef het wel bij.
  De Oranjehemden kregen meer bravoure en wisten een paar keer tot een dreigende aanvalsopzet te komen. Bij één van die aanvallen nam de spits van dienst de bal van grote afstand goed op de pantoffel, de wind kreeg vat op de bal en de keeper werd verrast door de vreemde dwarrels van het leder: 0-1.
  Met nog een kwart wedstrijd te spelen ontstond er een nog spannender gevecht. De technische vaardige Rotterdammers schakelden een tandje bij en de Poeldijkers stroopten de mouwen nog verder op. Verburch bereikte haar topniveau als team, waarbij de jongens elkaar steunden en hielpen waar dat nodig was. De jongens werden mannen.
  De tijd tikte maar door en de klok liep al richting het einde van de wedstrijd toen het noodlot toesloeg ...
  SV Charlois speelde de bal op de meters in buitenspel staande spits, de referee floot onbegrijpelijkerwijs niet af waarna de wind kreeg vat op de bal en de Poeldijkse goalie de bal half miste .... 1-1 ... Het Poeldijkse Legioen geloofde haar ogen niet ...
  Het was meteen het laatste wapenfeit: de uitslag was 1-1 ...

  Op voorhand waren we blij geweest met een punt en gezien het spelbeeld was een gelijkspel nog niet eens onterecht. De manier waarop het gelijke spel tot stand kwam, was echter moeilijk te verteren. Voor de mannen van Verburch was het hartstikke zuur, want ze hebben gevochten als leeuwen. De teamprestatie was een absoluut lichtpunt en biedt perspectieven voor het vervolg.

  En ondanks dat Verburch bestolen is van twee kostbare punten behouden de Oranjehemden de ongeslagen status ...