• Verburch JO13-2 strijdend ten onder

Na de goede generale repetitie van vorige week tegen BSC\'68 begon Verburch JO13-2 vol vertrouwen aan de bekerwedstrijd tegen het beloftenteam van HBS JO13-3.

Kleine tegenvaller was een tweetal blessures, waardoor de opstelling ietsje aangepast moest worden in vergelijking met vorige week.

Het eerste kwart van de wedstrijd stond in het teken van aftasten, waarbij Verburch net ietsje doortastender was dan de Hagenaars.

Het leidde zelfs tot een 1-0 voorsprong voor de Oranjehemden nadat een enigszins onoverzichtelijke situatie door de defensie van HBS in eigen doel werd gewerkt.

Na het doelpunt kantelde het spelbeeld volledig. De Poeldijkers werden steeds verder teruggedrongen op de eigen helft en de Kraaien waren duidelijk de boven liggende partij. Verburch maakte het zich daarbij onnodig moeilijk door de ballen zonder veel overleg weg te schoppen. Van samenspel was nauwelijks sprake. Strijd werd er wel veel geleverd.

Met kunst en vliegwerk bleef de Verburch-defensie overeind en wist wonder boven wonder de kleine voorsprong de rust in te slepen.

Het had zelfs 2-0 kunnen zijn, maar een zeldzame counter werd door de Verburch-aanvaller veel te slap ingeschoten, waardoor de bal net voor de doellijn weggerost kon worden door de HBS-verdediger.

Na de ranja ging HBS onverdroten door met het slopen van de Poeldijkse verdedigingsmuur en ze waren al snel succesvol. Een moment van concentratieverlies werd de Oranjehemden fataal.

Vlak na de gelijkmaker kwamen de Kraaien zelfs op voorsprong uit een terecht toegekende strafschop.

Even was Verburch van slag en vergat te voetballen. Er was te veel aandacht en ontzag voor de tegenstander. De sfeer binnen de lijnen verslechterde en dat kwam de kwaliteit van het voetbal niet ten goede uiteraard.

Uit een hoekschop kreeg Verburch een dot van een kans op de gelijkmaker, maar het buitenkansje werd niet verzilverd. Het zou ook te veel van het goede zijn geweest.

HBS wist vlak voor tijd zelfs nog de 1-3 in het doel te frommelen, maar dat was alleen interessant voor de statistieken.

Verburch JO13-2 ging strijdend ten onder, maar alleen strijd leveren was deze keer niet genoeg. Tegenstander HBS was op alle fronten beter, waardoor de winst eigenlijk nooit binnen bereik is geweest.

Deze week uithuilen en goed trainen. Komende zaterdag beginnen we gewoon weer op 0-0 tegen ROHDA\'76 uit Bodegraven.