• Verburch JO15-1 .... brandhout !

  8 dec 2018
 • Koploper Verburch JO15-1 moest zaterdag op reis naar Sportpark Roggenwoning te Wassenaar voor de confrontatie tegen hekkensluiter RKSV Graaf Willem II/VAC.
  Een hele mond vol en meteen de eerste waarschuwing dat Verburch zich in de tegenstander zou kunnen verslikken.
  De hele week maakten de Oranjehemden een slappe en ongeïnspireerde indruk tijdens de trainingen. Tot grote ergernis van begeleiding en supporters uiteraard.
  Het Orakel van Poeldijk liet op voorhand ook al blijken dat het wel eens een moeizame pot zou kunnen gaan worden ... Hoeveel winstwaarschuwingen wil je dan eigenlijk hebben ?

  Met kunstlicht aan begon Verburch op een stormachtig en droefgeestig kunstgrasveld stroef aan de wedstrijd. Maar ook na het stroeve begin werd het niet veel beter: beleving 0, passie 0, snelheid 0, gogme 0 .... doelloos gepingel, geen combinaties, geen tactische discipline ... Slechts twee maal in vijf en dertig ergerniswekkende minuten kwam Verburch dreigend in de buurt van het doel van Graaf Willem. De eerste keer werd - kenmerkend voor het niveau van vandaag - finaal over de bal heen gemaaid, de tweede ging er dan nog wel in.
  Met de treffer waren alle hoogtepunten in het eerste bedrijf benoemd.

  Met een 0-1 voorsprong bij rust begon de begeleiding van Verburch aan de schier hopeloze herstelwerkzaamheden om de zwalkende koploper aan het voetballen te krijgen. Tot aan Scheveningen was het gebulder te horen, maar het was tegen dovemansoren gericht ..
  De tweede helft begon geen steek beter. Het tempo lag veel en veel te laag en in plaats van te voetballen was er alleen oog voor randzaken. Geklungel en gepruts alom, een koploper onwaardig ...
  Graaf WiIlem kwam steeds dichter in de buurt van de Poeldijkse doel en uit een hoekschop werd de gelijkmaker binnen getrapt: 1-1. De Poeldijkers stonden er bij en keken er naar, een wanvertoning.
  Na de gelijkmaker kwam er eindelijk wat beleving in het spel Verburch. Het tempo ging omhoog en er werden ineens wel kansen gecreëerd. Het was echter kenmerkend voor het spel van Verburch dat die niet benut werden. Er was geen oog voor de vrij staande medespelers. Tenenkrommend ...
  De eindstand was 1-1 .... Voor de wedstrijd van de hekkensluiter tegen de koploper ...

  Verburch gaf vandaag niet thuis, het was brandhout ... zo slecht ! De zo comfortabele voorsprong in de stand is inmiddels verkwanseld.
  En de coach ? Die ging met stoom uit de oren richting huis ... maandag is er weer training .... sterkte jongens ... maar geen kik geven hè, eigen schuld ....