• Verburch JO15-1 ... en over hoe zelfs een slechte wedstrijd gewonnen werd ...

  4 nov 2018
 • Voor de trotse koploper in de hoofdklasse is met november de maand-van-de-waarheid aangebroken met lastige thuiswedstrijden tegen RKDEO, RKAVV en GDA en taaie uitbeurten tegen Laakkwartier en Alphense Boys.
  Bovendien een periode waarin de Oranjehemden zullen gaan ervaren dat tegenstanders zich aan zullen passen aan het spel van Verburch.
  Kortom, een maand vol van uitdagingen.

  De eerste te nemen horde was zaterdag tegen het voor Verburch traditioneel taaie Laakkwartier en het werd meteen een lastige middag.
  Verburch vergat in het eerste bedrijf de bal het werk te laten doen en ging mee in het fysieke spel van “Lakwa”. De strijd speelde zich af rond de middencirkel met veel persoonlijke duels. En doordat de goed fluitende leidsman het spel zeer kort hield, lag het tempo erg laag door de vele spelhervattingen.
  Kansen waren zeer schaars voor beide kampen, ontbraken eigenlijk.
  De eerste helft was er één om heel snel te vergeten. Geen van beide teams maakte aanspraak op een doelpuntje en de 0-0 ruststand was even saai als logisch.

  Eenmaal in de catacomben liet de staf van Verburch het flink donderen in de kleedkamer en dat sorteerde effect.
  In de tweede helft stond er een ander Verburch op het nepgras. De Poeldijkers lieten de bal meer het werk doen en probeerden weg te blijven van de fysieke duels. Die opzet slaagde gedeeltelijk en er waren nu wel kansen te noteren voor de Oranjehemden.
  Na een minuut of tien wees de referee resoluut naar de stip toen een licht vergrijp jegens een Poeldijkse flankspeler werd bestraft met een “pingel”. Het buitenkansje werd benut door Verburch en die treffer werkte enigszins bevrijdend. Het spel van Verburch ging wat meer swingen en na een fraaie combinatie werd met een bekeken schuiver de voorsprong verdubbeld.
  Door een tweede strafschop werd het zelfs 0-3 en door een voorzet pardoes van de fontanel te laten stuiteren werd het ook nog eens 0-4 ... Eerlijk gezegd, was dat wel wat geflatteerd te noemen ...
  De wedstrijd leek gespeeld, maar Laakkwartier zette toch nog aan voor een soort van wanhoopsoffensief. De inbreng van een boomlange stormram aan Haagse zijde noopte de Poeldijkse goalie in de slotfase nog wel tot diverse puike reddingen.
  Uiteindelijk werd achterin opnieuw de nul gehouden en bleef de 0-4 tot aan het eindsignaal op het scorebord staan.

  Verburch speelde zeker in de eerste helft een draak van een wedstrijd, maar wist één van de slechtste potjes van het seizoen toch met ruime winst af te sluiten
  Maar ach, dat is voetbal ... ook matige wedstrijden moet je winnen als koploper.
  Volgende werk thuis tegen RKDEO een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien hoe het ook kan ....