• Verburch JO15-1-GDA JO15-1: slapstick in twee bedrijven ...

  31 mrt 2019
 • Het inhaalweekeinde werd door Verburch JO15-1 benut om de wedstrijd tegen GDA in te halen. De Loosduiners kwamen voor de winterstop destijds niet opdagen wegens intern gedoe.
  Op een zonovergoten Sportpark Verburch begonnen beide ploegen even voor het middaguur aan de strijd. De Loosduiners hadden veel toeschouwers meegenomen, waardoor er een gezellige sfeer hing rond het hoofdveld van Verburch..
  De gezelligheid verdween direct na de aftrap echter als sneeuw voor de zon. Want eigenlijk was er al vanaf de allereerste seconde geen sprake van een wedstrijd. GDA koos voor een tactiek die niet bij het beschikbare spelersmateriaal paste en werd volledig overlopen door de Oranjehemden. Binnen tien minuten stond Verburch met 3-0 voor en waren er ook al dotten van kansen gemist.
  Na de vroege voorsprong ging Verburch onverdroten door met de jacht naar goals, veel goals. Uiteindelijk bleef de teller bij rust op slechts 9-0 steken ... Verburch was veel en veel te sterk voor het povere GDA.
  In de rust deed de begeleiding van Verburch er alles aan om de mannen scherp te krijgen voor het tweede bedrijf van de slapstick: bij minder dan 14-0 straftraining op maandag ...

  In de tweede helft pakte GDA de zaken wat fanatieker aan, maar dat duurde niet zo lang.
  Want zodra de doelpuntenproductie bij Verburch weer op gang kwam, was het gedaan met de korte Loosduinse opleving.
  De score liep gestaag op naar ver boven de 10-0. Het scorebord kon het in ieder geval niet meer bij houden, want dat hield op 9-0 ...
  Halverwege de tweede helft was er nog een “horror-momentje” voor de arme GDA-goalie: van korte afstand lanceerde Verburch een soort van Scud-raket bovenop de edele delen ... Au ! Het geluid van de inslag was tot ver in het achterland te horen. Minutenlang lag het spel stil, maar de arme keeper moest de strijd staken.
  Eén van de GDA-veldspelers - wissels waren niet meer voorhanden - nam de rol van vliegende kiep op zich en wist zelfs nog een Poeldijkse pingel te stoppen.
  Uiteindelijk liep de score op tot slechts 17-0 ...

  Dit potje was hoofdklasse onwaardig. Een parodie op prestatievoetbal, een slechte B-film.
  Natuurlijk zaten er heel fraaie doelpunten tussen en was gallery-play soms ook wel aardig om te zien, we moeten het maar gauw vergeten en er niet te veel woorden aan vuil maken.
  Volgende week staat de uitwedstrijd tegen hetzelfde GDA op het programma.
  Hopelijk niet weer een slapstick in twee bedrijven ...