• Verburch JO15-1 morst voor het eerst punten ...

  25 nov 2018
 • De uitmuntende resultaten van Verburch JO15-1 hebben op vele fronten de aandacht getrokken.
  De tegenstanders wisselen onderling gegevens uit over de speelwijze van Verburch en de wedstrijdfilmpjes op YouTube worden grijs gedraaid, de beelden van de speelwijze tot op het bot geanalyseerd.
  Bovendien hebben de voortreffelijke resultaten van Verburch de aandacht getrokken van een (Chinees ?) goksyndicaat. Op de dag voorafgaand aan de wedstrijddag en op de wedstrijddag zelf werden opvallend veel weddenschappen afgesloten ... Opvallende (rand)zaken die kleven aan het koploperschap en het is afwachten hoe het keurkorps daar mee om zal gaan ...
  De opkomst van Verburch in de fonkelnieuwe, prachtige presentatiepakken had alvast de allure van een koploper.

  Na het heroïsche gevecht tegen Alphense Boys van vorige week, was het afgelopen week zaak om het gevoel van euforie om te zetten in focus voor de wedstrijd tegen RKAVV.
  De Leidschendammers staan na een sterke competitiestart inmiddels zesde in de stand en zijn daarmee een stabiele middenmotor.
  Op papier een lastige pot voor de Oranjehemden, hoewel Het Orakel van Poeldijk een klinkende 3-0 zege voor Verburch voorspelde. Een geruststellende gedachte derhalve.

  Meteen vanaf de aftrap werd duidelijk dat RKAVV niet gekomen was om te winnen, maar vooral om niet te verliezen. De Leidschendammers parkeerden de bus voor het eigen doel en wachtten af. Verburch begon op haar beurt slap en stroef aan de wedstrijd. Het tempo lag veel en veel te laag om het compact staande RKAVV uit elkaar te spelen. Temeer daar de gasten de rappe vleugels van Verburch bestreden met een dubbele dekking, waardoor elke aanvalsopzet werd bemoeilijkt. Bovendien werd het spel door Verburch te weinig verlegd van kant naar kant, waardoor RKAVV vrij eenvoudig overeind bleef. Sporadisch prikte Verburch door het hechte collectief heen, maar slechts eenmaal was sprake van een hele grote kans. Die bal had er in gemoeten, maar dat gebeurde niet. De Leidschendammers wisten geen doelrijpe kansen te creëren, maar daar waren ze dan ook niet voor gekomen.
  De ruststand van 0-0 was eigenlijk logisch te noemen. Een eerste helft om gauw te vergeten ! Voor de verkleumde supporters teleurstellend te noemen, maar het positieve is dat er voor de staf een schat aan filmmateriaal beschikbaar is van de wedstrijd om met de mannen door te nemen voor, zoals dat tegenwoordig heet, \"verbeterpunten''.

  Verburch begon met meer bravoure aan de tweede helft. Het tempo lag duidelijk hoger dan in het eerste bedrijf. Verburch zette RKAVV zo veel mogelijk vast op eigen helft en dat leidde tot diverse kansen voor de Poeldijkers. Helaas stond het vizier niet op scherp en zelfs oog in oog met de RKAVV-goalie faalde men jammerlijk.
  Bij een zeldzaam speldenprikje van RKAVV mikte de Leidschendammers op de buitenkant van de paal. Pffft, de opluchting was duidelijk voelbaar op Sportpark Verburch. Het zou ook veel te veel zijn geweest voor RKAVV.
  Het Poeldijkse Legioen begon al ernstig rekening te houden met het eerste puntenverlies, toen in de 64e minuut een fraaie aanval doeltreffend werd afgerond. Voor vriend en vijand stond vast dat dat ''die Vorentscheidung\" was.
  De laatste fase van de wedstrijd probeerde Verburch de minieme voorsprong over de streep te trekken. Dat leek te gaan lukken ondanks de warrig en inconsequent leidende scheidsrechter.
  En toch ging het mis ... in de “dying seconds” van de wedstrijd ging de defensie van Verburch gruwelijk in de fout en bood RKAVV een open kans op de gelijkmaker ...
  De uitslag van 1-1 was teleurstellend te noemen.
  Na het laatste fluitsignaal pakte een gefrustreerd Verburch nog een rode (2x geel) kaart. Dom en onnodig, met een schorsing tot gevolg. Een smet op de wedstrijd.

  Verburch maakte vandaag kennis met de status van ongeslagen koploper. De tegenstanders komen om niet te verliezen en om zo'n speelwijze ''kapot te spelen'' vraagt duidelijk meer van een koploper. Vandaag zat winst er in tweede helft heus wel in, maar Verburch was niet meedogenloos genoeg. Jammer natuurlijk, meer niet.
  En omdat zelfs Het Orakel van Poeldijk er naast zat vandaag, beschouwen we het zeldzame puntenverlies als een incident. De ene week is de andere niet, dat blijkt maar weer ...
  Volgende week thuis tegen GDA zal het wedstrijdbeeld waarschijnlijk identiek zijn aan vandaag. Het gelijke spel tegen RKAVV van vandaag is daarvoor een mooi leermoment ...