• Verburch JO15-1 sluit het seizoen in stijl af met een duidelijke zege

26 mei 2019
  • Verburch JO15-1 sloot de competitie af met een wedstrijd tegen Foreholte. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en het ging dus alleen nog maar om de eer.
    Voor de coach van Verburch was het nog wel puzzelen qua opstelling, want de ziekenboeg was goed gevuld en er waren ook nog wat half fitte spelers.

Verburch ging vanaf de aftrap op zoek naar doelpunten, maar liep zichzelf voorbij. Daarnaast was er te weinig dynamiek - het middenveld was duidelijk niet fit - in het spel.
    Kortom, het liep niet erg en daar profiteerde Foreholte bijna van met twee messcherpe counters. Gelukkig stond de Poeldijkse goalie zijn mannetje.
    Maar ook een matig draaiend Verburch was een maat te groot voor de Trots van Voorhout. De Oranjehemden kwamen op voorsprong en dat bracht wat gemoedsrust. Het spel werd wat verzorgder en langzaam werd de voorsprong uitgebreid.
    In de rust en vlak daarna moest het volledige middenveld noodgedwongen vervangen worden, waardoor de puzzel voor de Poeldijkse coach nog groter werd.
    Het spel werd er niet beter op, maar met veel inzet werd de score gestaag naar 6-0 uitgebouwd. En hoe gek het ook klinkt bij een grote uitslag, het was de Poeldijkse goalie die uitgroeide tot uitblinker.
    Met fraaie reddingen wist de keeper vrijwel in z’n eentje de nul te houden.
    Verburch geloofde het allemaal wel - het Heilige Vuur was min of meer gedoofd - waardoor de wedstrijd vrij saai richting eindsignaal meanderde.
    Van de uitslag van 6-0 zal niemand vreemd opkijken en was qua score een prima seizoensafsluiter.

Voorafgaand aan het seizoen was de ambitie handhaving in de hoofdklasse. In die missie is Verburch JO15-1 ruimschoots geslaagd. Sterker nog, het team heeft een geweldig seizoen gedraaid met een derde plaats in de competitie, finaleplaats bij het Westlands Kampioenschap en de kwartfinale Haaglanden Cup. Het Hoofdklasse-kampioenschap zat er zelfs lang in, maar tien punten verlies tegen twee laagvliegers deden de kampioenskansen teniet (wat zei Johan Cruijff ook al weer ... ''kampioen wordt je tegen de kleintjes, nooit tegen de directe concurrenten'' ...)
    Het spel was dikwijls fantastisch en een genot om naar te kijken. Vooral de aanvallende speelstijl - als enige in de poule - was duidelijk onderscheidend. Coach en assistenten hebben het team naar grote hoogten opgestuwd: puur vakmanschap !
    Als toeschouwer heb ik met heel plezier en bewondering het seizoen gevolgd en beleefd. Ik durf zelfs te stellen dat seizoen 2018-2019 voor Verburch JO15-1 onvergetelijk is geworden. Een groot compliment aan en voor spelers, coach en begeleiding ...