• Verburch JO15-1 spaart zich voor de bekerstrijd van komende dinsdag
    Voor de 18e competitieronde kwam Verburch JO15-1 “in actie” tegen rode-lantaarndrager Laakkwartier.
    Meteen vanaf de aftrap was duidelijk dat Verburch met twee vingers in de neus over “Lakwa” heen zou gaan denderen. Kleine, grote en enorme kansen werden achteloos gecreëerd, maar het vizier stond in den beginne nog niet helemaal goed afgesteld. Geen goals derhalve. Het niveauverschil was echter zo enorm, dat het wachten was op het eerste doelpunt. Maar gek genoeg, was het “Lakwa” dat bijna op voorsprong kwam: slechts een ultieme alle-of-niets-tackle kon de achterstand uit een counter voorkomen. De waarschuwing kwam aan bij de Oranjehemden en die positieve energie werd omgezet in doelpunten voor Verburch.
    Het krachtsverschil was bijna sneu voor “Lakwa”, zeker toen er tot overmaat van ramp een speler geblesseerd uit moest vallen zonder dat er een reservespeler mee was gereisd. Hoofdklasse onwaardig uiteraard met als gevolg dat de Hagenezen met slechts tien spelers de strijd aan moesten gaan. Kansloos !
    De ondertalsituatie werd nog erger voor Laakkwartier na een volkomen terechte rode kaart voor een speler van “Lakwa” na slaan van een tegenstander. De vechtpartij die daarna ontstond tussen de eigen spelers en begeleiding/ouders van Laakkwartier onderling was te gênant voor woorden ...
    Met een ruststand van slechts 4-0 gingen de verhitte gelederen aan de ranja.

Na rust was van enige wedstrijd geen sprake meer. Verburch liep uit naar 8-0, maar dat had minstens het dubbele moeten zijn ...
    De goalie van Laakkwartier verdiende een eervolle vermelding, want die redde een aantal malen knap.
    In onderling overleg besloten de teams tien minuten voor tijd de wedstrijd als gespeeld te beschouwen. Gelukkig maar.

Verburch spaarde zich voor de bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag. In de halve finale van de Haaglanden Cup is 2e divisionist DHC de tegenstander op Sportpark Verburch.
    De aanvang is om 18:30 uur ... komt dat zien, komt dat zien !