• Verburch JO15-1 start met overwinningen in het nieuwe jaar.

  19 jan 2020
 • Na een paar weken rust, 2 om precies te zijn, starten de mannen van de JO15 op 4 januari met een trainingsdag. Op 11 januari werd er een wedstrijd gespeeld tegen Voorschoten met een nieuwe test voor een aantal plekken. Tim op NR10 en Roan in de spits zijn voor die wedstrijd al direct belangrijke wijzigingen. Verburch heeft de promotie poule niet gehaald en dat is terecht als je eerlijk kijkt en de mannen beoordeeld. Soms briljant en soms ontzettend onzeker. Die wisselvalligheid is er eigenlijk iedere wedstrijd wel. Zo ook tegen Voorschoten vorige week. 4-0 voor met de rust, vrij snel na rust 5-0, maar dan als eindstand 6-3 waarbij de Verburch spelers eigenlijk zelf de aanvallen van de tegenpartij voorbereiden. Direct na die wedstrijd wordt er aan de groep duidelijk gemaakt, dat de grootste winst eigenlijk in die wisselvalligheid ligt. Als de groep constanter gaat voetballen, stijgt men echt boven zich zelf uit en wordt er gewoon goed aanvallend spel op de mat gelegd.

  De wedstrijd tegen Schoonhoven is de eerste wedstrijd in de nieuwe poule. Schoonhoven is de ploeg die de meeste goals heeft gemaakt van alle andere nieuwe tegenstanders ( 41 voor ) , dus wij moeten op onze hoeden zijn. Verburch scoort moeilijk, maar is ook lastig te kloppen, dat is ook wel gebleken in de vorige poule. Al met al dus een mooie test, helaas kan Verburch deze wedstrijd niet beschikken over de topscorer Janshir en Artur die beide ontbreken door een schorsing.

  Verburch start in de volgende formatie1-4-3-3: Mitchel, Pim 1.0, Pim 2.0, Savio, Darren, Efe, Tyler, Tim, Dylano, Roan en Daniel. Imti was 2 minuten te laat, dus die mocht op de bank en Noel was een hele week aan het genieten van een schoolkamp, dus die vond het ook niet erg om nog bij te komen op de bank naast de trainer. Al voordat de wedstrijd is begonnen ziet Martin dat de opstelling van Schoonhoven toch wel iets afwijkt van hoe de meeste ploegen starten. Vermoeden is dat de mannen uit Schoonhoven 1-4-4-2 in een kom spelen i.p.v de meest gebruikelijke 1-4-3-3 die je doorgaans tegen je krijgt. Verburch past zich razendsnel aan. 1-3-4-3 met een ruit op het middenveld. Darren is de man die doorschuift naar het middenveld en onze 2 Pims gaan voor Savio in de mandekking lopen. Verburch moet hierdoor even zoeken naar het spel en begint logischerwijs slordig en onzeker in de passing. Als je gewent bent om een bepaald systeem te spelen ook met de backs en deze zijn er ineens niet meer dan is het lastig. Gelukkig is Savio wakker en lost hij het een aantal keren sterk op. Vooral de start was weer goed. De loopacties herkennen bij het uitzakken van Roan en de overlap is iets wat direct voor gevaar zorgt. Helaas is de variatie er in de eerste 15 min onvoldoende, Martin komt een aantal keren dan ook de dugout uit om de mannen tot rust te manen. Speel de bal rond en bouw gewoon op, varieer in kort/lang. Verburch heeft in de fase na de eerste 10/15 min de wedstrijd eigenlijk onder controle en is het gevaarlijkst met de kansen, bij een van de kansen komt Martin de dugAUWT uit, maar de sprong die hij wilde maken was iets te vroeg. Verburch trilt op zijn grondvesten, Roan mist de kans, maar dat heeft Martin niet gezien, want die staat voorover gebogen over zijn hoofd te wrijven. Vermaak een 10, want iedereen lacht er om, maar Martin niet.... Toch is het Schoonhoven die ineens een paar keer zeer gevaarlijk eruit komt. Miscommunicatie tussen Mitchel en Pim zorgt ervoor dat de spits in leeg goal in kan koppen, maar gelukkig voor ons mist hij de kans. En het indribbelen van Savio wordt bijna afgestraft met een doelpunt, hier haalt Efe de bal van de lijn. Verburch is echt van slag en in deze fase is het Schoonhoven die met de handige NR10 en de snelle 8 en 11 dicteert. En dan is het Tim die scherper is dan Schoonhoven, bij een onschuldige terugspeelbal is het Tim die sneller bij de bal is dan de keeper en de bal in het lege doel schuift 1-0 in de 29ste minuut. Dat is lekker!! In de resterende minuten gebeurd er weinig.

  Rust, Martin met zijn nieuwe ijshoed zet de boel nog even op scherp, want het sprankelt allerminst en Verburch wil nog wel eens wisselvallig zijn na rust. Er wordt niet gewisseld en de mannen gaan weer naar buiten. Vooral opletten voor de NR10, 11 en 8 was het advies. Niet meer vast zetten bij Achterballen en de NR3 de opbouw laten verzorgen.

  Na rust blijft het toch moeizaam en is het een open wedstrijd die eigenlijk alle kanten op kan. Schoonhoven mag een vrije trap nemen en deze wordt bij de 2de paal binnen gelopen door de inkomende man, maar...... De scheidsrechter had gezegd dat men moest wachten, dus hij laat de vrije trap overnemen tot groot geluk van Verburch is men de 2de keer wel scherp. TIP van de TRAINER: ALTIJD MEELOPEN!!! Ook al zegt de scheids dat ze moeten wachten. Leermoment! Aan de andere kant is het dan weer schoonhoven dat goed weg komt, na werkelijk een wonderschoon doelpunt van opnieuw Tim na een vrije trap genomen door Dylano, schiet hij de bal vanuit de lucht tegen het net, maar hij zou daarbij geduwd hebben. Wij hebben de beelden, niets van waar, maar laten wij het erop houden dat dit een correctie was van de scheidsrechter, die toch ook wel Schoonhoven een doelpunt ontnam. Na 53 minuten spelen is het dan toch raak, Tim draait op de 16 meter weg naar zijn rechter en schiet de bal tegen de touwen! 2-0 Verburch kan ademhalen en meer controleren. Dat dit moeilijk is blijkt wel in de resterende 17 minuten, want Verburch blijft heel er opportunistisch spelen en gebruikt de ruimtes die ontstaan onvoldoende. Het had veel vaker, rustiger uitgespeeld kunnen worden, maar men had blijkbaar haast bij een 2-0 voorsprong. Het was zelfs zo dat de buitenspelval een aantal keren redding moest geven en dat de scheidsrechter 2 goals afkeurde van Schoonhoven, want anders had het misschien nog wel gelijk geworden. Al met al wint Verburch uiteindelijk met 2-0, ik vond dat terecht, maar mijn mening is wellicht wat Oranje gekleurd.

  Volgende week wacht ons Oegstgeest die deze zaterdag nog vrij waren. Het moet constanter mannen, maar met 3 punten beginnen is uiteindelijk gewoon goed, dus gefeliciteerd.