• Verburch JO15-2 begint goed aan de bekercompetitie

Na een schier eindeloze voorbereidingsperiode die al aanving aan het einde van het afgelopen seizoen, stond op de eerste de beste zaterdag in september het eerste bekerduel op de agenda. En het was meteen een mooi affiche:  Verburch JO15-2 tegen Rijnsburgse Boys JO15-2.

Met een door ziekte en blessureleed enigszins smalle selectie begonnen de Oranjehemden goed aan de wedstrijd door vrijwel meteen vanaf de aftrap een prima combinatie op de prachtige natuurgrasmat neer te leggen. Helaas sloot de eindpass net niet, maar de toon was gezet.

Na het goede begin vlakte het duel echter een beetje af. Beide ploegen hadden de zaakjes verdedigend op orde en op het middenveld was er er nauwelijks krachtsverschil. Het betekende wel dat beide ploegen moeite hadden om hun aanvallers in stelling te brengen. Er waren nauwelijks tot geen doelrijpe kansen te noteren.

Aan het einde van de eerste helft trok Verburch het initiatief meer naar zich toe en wist de Rijsburgers enigszins onder druk te zetten. De Poeldijkers legden een paar goede combinaties op de mat en creëerden een uitgelezen kans op een voorsprong, maar de fraaie aanval werd net niet met een doelpunt bekroond. Met een ruststand van 0-0 kreeg Verburch een fractie te weinig.

Aan het begin van de tweede helft was bij Verburch de organisatie even ietsje minder goed verzorgd. Door noodgedwongen positiewisselingen moest men blijkbaar nog even aan elkaar wennen. Het leverde Rijnsburgse Boys een klein overwicht op zonder dat dat kansen opleverde. De Poeldijkse coach zette vanaf de zijlijn de puntjes op de i en vanaf dat moment was Verburch heer en meester op het veld. Het spel speelde zich vanaf dat moment vrijwel volledig af op het helft van Rijnsburgse Boys en een Poeldijks doelpunt hing in de lucht.

De Oranjehemden kwamen op een verdiende voorsprong toen na een prachtig uitgevoerde combinatie een loepzuivere voorzet keurig binnen werd getikt voor de 1-0. Na de verdiende voorsprong probeerde Verburch door te drukken en Rijnsburgse Boys definitief op de rug te leggen. Het duurde even voordat Verburch het duel in het slot schoot, maar de schoonheid van het doelpunt was het wachten waard. Na wederom een prima aanvalsopzet, werd de Rijnsburgse verdediger uitgekapt en uit een lastige positie werd de bal uiterst secuur over de Rijnsburgse goalie gestift. Een wonderschoon doelpunt.

Na de 2-0 probeerde Rijnsburgse Boys met de moed der wanhoop nog wel aan te zetten voor een slotoffensief, maar dat leidde niet tot kansen. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de Verburch-defensie een aantal malen matig ingreep en onnodig balverlies leed, waardoor Verburch het zichzelf nog onnodig moeilijk maakte. De 2-0 winst kwam echter niet meer in gevaar en werd de eindstand.

Verburch JO15-2 behaalde een verdiende overwinning met heel behoorlijk spel. Het mag best nog wat feller en slimmer, maar voor een eerste officiële wedstrijd zag het er veelbelovend uit. Volgende week meteen de topper in de bekercompetitie: uit tegen DUNO.