• Verburch JO15-2 hard onderuit

13 sep 2017
  • Op basis van de uitslagen van de eerste bekerronde stond er op papier een topper op het programma voor Verburch JO15-2 tegen HSV DUNO.
    Door het goede spel van vorige week (en wellicht ook door het heerlijk schijnende zonnetje) was het Poeldijkse Legioen met veel mensen en vol verwachting afgereisd naar het Haagse sportcomplex.
    Maar ... vanaf minuut één kon Verburch de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. Het spel van de Oranjehemden was te onrustig, mat en veel te slap.
    Tegenstrever HSV DUNO daarentegen stond met een duidelijke missie op het veld: winnen. Het gevolg was een eenzijdig duel met kansen voor de Hagenezen en nauwelijks kansen voor de Poeldijkers.
    Het hielp daarbij natuurlijk niet dat al vroeg in de wedstrijd de spil in het Poeldijkse spel met een enkelkwetsuur het veld moest verlaten.
    Bij rust was de stand 3-0 in het voordeel van DUNO en daar was weinig tot niets op af te dingen.
    Na de rust leek Verburch iets meer strijd te willen leveren en was zowaar wat vaker en wat meer op de helft van DUNO te vinden. Het iets betere spel leverde zelfs een doelpunt op na een goede individuele actie. Zou het dan toch nog een wedstrijd worden ?
    Het antwoord is \"neen\", want binnen de minuut bracht DUNO de marge weer op drie doelpunten na slap spel van de Verburchdefensie.
    Uiteindelijk liep DUNO uit naar 6-1 en uit de uitslag kun je al opmaken, dat het eigenlijk nooit een wedstrijd is geweest.

Verburch werd op alle fronten afgetroefd. Tja, met mooie nieuwe tenue-tjes alleen win je geen wedstrijden. Voor winstpunten is meer nodig ...