• Verburch JO15-2 komt net tekort

2 feb 2020
  • Voor de derde competitieronde reisde het nog puntloze Verburch af naar Loosduinen voor de wedstrijd tegen GDA. Het gebrek aan punten en het moeizame spel van de afgelopen weken doet de sfeer in de ploeg geen goed en met meer vrees dan hoop trapten de Oranjehemden in in allerijl geregelde reserveshirts - wastas vergeten mee te nemen - aan tegen een tot op het bot gemotiveerde tegenstander.
    Meteen vanaf de aftrap grepen de Loosduiners Verburch letterlijk en figuurlijk bij de strot en drukten de fletse Oranjehemden ver terug. De Poeldijkers lieten zich op alle fronten aftroeven en het was wachten op de achterstand. Een VAR-momentje - bal ketste van onderkant lat wel of niet over de doellijn ? - werd nog in het voordeel van Verburch weggewoven, maar onhandig balverlies werd Verburch fataal binnen enkele minuten na aanvang: 1-0 voor GDA.
    Na de openingstreffer kreeg GDA nog enkele dotten van kansen, maar door puik keeperswerk en met wat geluk bleef Verburch een grotere achterstand bespaart.
    Gaandeweg de wedstrijd gooide Verburch meer flair in de strijd en voetbalde zich onder de druk van GDA uit. De centrale verdediger van Verburch schoof voortdurend ver in en daar wisten de GDA-krijgers zich geen raad mee. Het schouwspel werd met de minuut leuker en Verburch liet eindelijk zien wat zij in huis had. Er werd goed gevoetbald, er waren sluitende combinaties te zien en er werden kansen gecreëerd. In combinatie met de altijd aanwezig werklust was Verburch minstens gelijkwaardig aan het Loosduinse sterrenensemble.
    Tot doelpunten voor Verburch leidde het helaas niet en met een kleine achterstand voor de Poeldijkers brak de rust aan.
    Bij aanvang van de tweede helft greep GDA de Oranjehemden opnieuw bij de keel, maar nu bleef Verburch wel overeind in het gevecht. Met hangen en wurgen weliswaar, maar het was veel beter dan in het eerste bedrijf. Mooie duels werden uitgevochten, waarvan sommige op en sommige over het randje. GDA had zich nu echter wel gewapend tegen de inschuivende centrale verdedigers, waardoor Verburch aanvankelijk wat zoekende was naar alternatieven.
    Helaas voor Verburch breidde GDA de voorsprong uit door onoplettendheid van het Poeldijkse middenveld. In luttele minuten profiteerden de Loosduiners tweemaal van een totaal gebrek aan communicatie en coördinatie van of bij Verburch: 3-0.
    De wedstrijd leek daarmee gespeeld te zijn. Bij Verburch was het heilige vuur in de schoenen gezakt en een tiental minuten werd er door beide partijen heel slecht gevoetbald.
    Toch was het Verburch dat zich als eerste oprichtte uit de misère door een goede kans te creëren. Het was de inleiding tot een goede fase van de Poeldijkers.
    De hoop gloorde op toen Verburch een daverend schot van buiten de zestien in de kruising tegen de touwen roste. De Oranjehemden geloofden er weer in en creëerden nog een tweetal grote kansen, maar de Loosduinse keeper redde beide keren fantastisch. In de tussentijd wist GDA door attent keeperswerk van de Poeldijkse goalie de counters niet te benutten.
    Een spannende slotfase brak aan, waarbij Verburch probeerde te forceren en GDA zich van een heel vervelende kant liet zien. Een smet op de leuke wedstrijd.
    Het slotoffensief bracht echter geen verandering in de stand teweeg. Het was en bleef 3-1 voor GDA.

Met uitzondering van het erg matige begin heeft Verburch JO15-2 een goede wedstrijd gespeeld. Eindelijk werd er gevoetbald en werden er kansen gecreëerd. Top gedaan.
    Het spel biedt voldoende aanknopingspunten voor meer succes in de komende wedstrijden.