• Verburch JO15-2 verliest openingsduel, maar krijgt ietsje te weinig ...

  19 jan 2020
 • Na de korte winterstop hervatte Verburch JO15-2 het seizoen in de nieuwe competitieronde tegen SVV Scheveningen op Sportpark Houtrust.
  De begeleiding had voorafgaand aan het duel met veel gepuzzel een verantwoorde veldbezetting en tactiek in elkaar geknutseld. Schorsingen, blessures en akkefietjes hadden de JO15-selectie jammerlijk genoeg gedecimeerd.
  In de warming-up kwamen er zorgen bij door nog een onvoorzien blessuregeval .... Hoppa, opstelling en tactiek konden de prullenbak in. Met vijf omzettingen in de opstelling begonnen de Oranjehemden aan de strijd.
  Verburch begon matig aan het duel en schopte alleen maar weg. Na een minuut of vijf kwam er gelukkig wat meer rust en overleg in het spel en begon de wedstrijd pas echt.
  Verburch kreeg meer balbezit zonder dat dat tot kansen leidde. De Oranjehemden leken langzaamaan de overhand te krijgen, maar juist op dat moment kwamen de Schollenkoppen op voorsprong. De enige echt goede voetballer van Scheveningen werd niet aangepakt - was het angst ? - en vond een volledig vrij staande medespeler - waar was de Poeldijkse defensie ? - die kordaat afrondde.
  Kort na het doelpunt vergrote SVV Scheveningen de voorsprong zelfs door een zondagsschot. Ook hier zag de Poeldijkse defensie er niet goed uit. Een dreun van jewelste uiteraard voor de Oranjehemden ...
  Verburch was echter wel geslagen, maar nog niet verslagen en met veel passie werd de strijd (her)opgepakt en de Scheveningse Trots onder druk gezet. Het leidde tot een paar halve kansjes voor Verburch.
  Vlak voor rust kwam de verdiende aansluittreffer op het scorebord na een uitstekende aanval. Verburch schoot zichzelf weer volledig terug in de wedstrijd.
  Met een goed gevoel ging Verburch de rust in ondanks de 2-1 achterstand.
  Verburch begon de tweede helft met zo mogelijk nog meer werklust en passie aan de inhaalrace en de Scheveningers kwamen er niet meer aan te pas. Slechts één keer in de gehele tweede helft moest de Poeldijkse goalie ingrijpen. Voor het overige was Verburch de gehele tweede helft de bovenliggende partij.
  Maar ondanks alle energie die er in het spel werd gelegd, gevaarlijk voor het Scheveningse doel werd het nooit. Verburch voetbalde prima tot een meter of twintig van het Scheveningse doel en vanaf daar stokte de opbouw en de creativiteit. Op de vleugels was Verburch vleugellam en in het overvolle midden bleef de individuele actie of -ingeving uit. Een schot van afstand werd al helemaal nooit gelost.
  Ondanks de continue aanvalsgolf van Verburch hoefde de Scheveningse goalie geen enkele keer reddend op te treden ... Ook niet tijdens het alles-of-niets-offensief.
  De ruststand werd ook de eindstand: 2-1 ....

  Verburch stak ontzettend veel energie in de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Op basis van de inzet en beleving zou een gelijkspel verdiend zijn geweest.
  De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat er heel weinig gecreëerd werd en dat de tegendoelpunten wel erg gemakkelijk weggegeven werden. Dat zal echt anders moeten, want anders wordt het een lange competitie ...