• Verburch JO17-1 wint oefenduel tegen ADO Den Haag Vrouwen.

25 aug 2020
  • In wat in een ware slijtage slag zou uitdraaien op sportcomplex Houtrust tegen ADO Den Haag Vrouwen woensdag wisten de jongens van Verburch JO17-1 het oefenduel toch winnend af te sluiten: 4-6.

Verburch JO17-1 speelde woensdag 19 augustus pas de tweede oefenwedstrijd in wat tevens de tweede week van de voorbereiding op het nieuwe seizoen was. Vanaf het eerste moment waren het de dames van ADO die het tempo van de wedstrijd bepaalden. Zij waren veel feller, wonnen bijna alle duels en lieten daarmee duidelijk merken dat ze, op een hele goede manier, geen enkel ontzag hadden voor de jongens van Verburch. Dit resulteerde na drie minuten al in de eerste goal voor de dames. Onze keeper Dylan wist de eerste doelpoging nog te keren, maar in de rebound was hij volledig kansloos. Dit had een signaal voor Verburch moeten zijn dat er al direct een tandje bij moest. Dit gebeurde echter niet waardoor we achter de feiten aan bleven lopen. Na twintig minuten volgde er een geweldige splijtende pass door de as van het veld. Waar de verdedigers van Verburch massaal naar de grensrechter keken en geen moeite meer deden om door te lopen, ging de speelster van ADO wel gewoon door en scoorde volledig terecht de 2-0. Terecht omdat het absoluut geen buitenspel was. En de wijze les is nog altijd….altijd doorgaan totdat de scheidsrechter fluit. Kort daarna kwamen de jongens goed weg dat een mooie strakke uithaal in de onderhoek werd afgekeurd door de scheidsrechter i.v.m. een voorafgaande overtreding door de speelster van ADO. Dit moment bleek ineens wel iets wakker te maken bij Verburch. Ineens ging de bal wat beter rond, werden er wat meer duels gewonnen en konden ze zich melden in het zestienmeter gebied van ADO. Bij de eerste de beste echte kans voor Verburch, pas rond de 40e minuut(!), was het ook direct raak, 2-1. Dit moment werkte als doping want ineens volgden er meer aanvallen achter elkaar. Na een lichte overtreding binnen de beruchte lijnen leverde dit op slag van rust een penalty op die onberispelijk raak werd geschoten. Dit betekende dat we de kleedkamer op gingen zoeken met een 2-2 ruststand. Iets waar het na het eerste half uur totaal niet op leek.

In de rust werd het de jongens duidelijk gemaakt dat wedstrijden spelen op 70% niet kan. En al helemaal niet tegen dit soort sterke teams, en dat de enige manier om ook maar een schijn van kans te hebben tegen deze dames, is door 100% inzet te hebben met z’n allen.
    Dit leek in het begin van de tweede helft zijn effect te hebben. Wel is waar hadden de dames van ADO weer het meeste balbezit, maar bij twee uitvallen sloeg Verburch ongenadig toe en stond het snel in de tweede helft 2-4. De trainer van ADO wisselde een paar dames en als team stroopten zij massaal nogmaals de mouwen op. Vanaf dat moment werd de conditionele achterstand van de jongens van Verburch ten opzichte van de dames van ADO pijnlijk duidelijk. De ene na de andere aanvalsgolf kwam op het doel van Verburch af. Echter stond daar Dylan in het doel….of het nou één tegen één duels waren, afstandsschoten, of schoten van dichtbij, Dylan was op vele momenten onpasseerbaar. Toch kwamen de dames terug tot 3-4. Er ontstond in hun aanvalsdrift wel wat meer ruimte voor Verburch achter de verdediging van ADO waar dankbaar gebruikt van werd gemaakt. Dit resulteerde in de 3-5 en 3-6. Waar de dames van ADO konden blijven strijden en weer de aansluiting zochten vielen bij Verburch sommige spelers letterlijk om van vermoeidheid. Het was alleen nog maar tegenhouden wat we kon doen. Nadat de ene na de andere speler van Verburch met kramp naar de grond ging en niet meer verder kond, stonden we de laatste tien minuten nog maar met negen man op het veld. De tegenstanders roken hun kans en vonden de 4-6. Vervolgens was het wederom aan onze keeper Dylan te danken dat de dames niet meer dichterbij konden komen en dat we de wedstrijd als nog winnend af konden sluiten.

Als trainer, leider, en begeleiding ben je natuurlijk altijd met je eigen team bezig. Maar daarnaast is het ook wel degelijk geweldig om te zien hoeveel inzet, karakter en speldiscipline er bij de dames van ADO aanwezig was. Ook toen ze met 2-4 en 3-6 achter kwamen raakte zij niet in paniek en bleven ze gedisciplineerd spelen, bleven ze de combinaties zoeken en bleven ze strijd leveren om terug te komen in de wedstrijd. Vanaf de warming-up tot aan de laatste minuut van de wedstrijd. Ze waren en zijn hierin absoluut een goed voorbeeld waar wij nog heel veel van kunnen leren!!

Wij wensen de dames van ADO Den Haag heel veel succes in de competitie.

Kader JO17-1.

Vrouwenvoetbal: Doelpuntenfestijn op Houtrust bij ADO Den Haag-Verburch JO17