• Verburch JO17-1 wordt van de mat gespoeld
  Trotse koploper Verburch JO17-1 ging zaterdag op bezoek bij SV Nootdorp.
  In de stromende regen werd om 07:00 uur verzameld op Sportpark Verburch en hoewel de meesten nog half slapend in de hal stonden, waren er hier en daar al wat geluiden te horen die op enige onderschatting van de tegenstander duidden ... Volkomen onterecht zou achteraf blijken !

  Om 08:30 uur trapten de mannen af onder het toeziend oog van een door de Coronamaatregelen geminimaliseerd Poeldijks Legioentje.
  In den beginne was er een korte fase van aftasten en al snel werd duidelijk dat de Nootdorps defensie er niet erg ''zeker'' uit zag.
  De eerste grote kans was dan ook voor Verburch toen na een splijtende pass de Poeldijkse “10” vrij voor de keeper werd gezet. De doorgaans zo doeltreffende schaduwspits echter schoof de bal met links millimeters naast het doel.
  Ook de tweede kans was voor de Oranjehemden, maar uit een vrije trap werd de bal naast gekopt.
  En toen sloeg het spelbeeld volledig om ...
  Verburch begon volledig achter de feiten aan te lopen. Alle duels werden te laat aangegaan, de tweede bal was nooit voor Verburch en van “voetbal” was geen sprake meer.
  SV Nootdorp walste over Verburch heen, zeker nadat de eigen Verburchcoach luid en duidelijk schreeuwde dat de Nootdorpers telkens via dezelfde kant - hun rechterkant - aanvielen. Die tactische tip nam SV Nootdorp ter harte en verplaatste het spel meer naar de Poeldijkse rechterflank. En daarmee werd onbedoeld de achilleshiel van Verburch blootgelegd. De Poeldijkse rechterflank was onderbezet en bovendien hadden de spelers - net als de meesten van het team overigens - hun dag niet.
  Ondanks het feit dat de Poeldijkse defensie kraakte en piepte was er een dood spelmoment nodig voor een Nootdorpse goal.
  Bij een vrije trap tegen de zijlijn aan, vormde de langste en stevigste verdediger van Verburch een zinloos eenmansmuurtje en de kleinste mannen gingen in de dekking staan ... De vrije trap werd feilloos tegen de touwen gekopt: 1-0 voor SV Nootdorp.
  Luttele minuten daarna werd een fraaie aanval over links door SV Nootdorp bekwaam afgerond: 2-0 voor SV Nootdorp.
  De vroegtijdige doodsklap kwam Verburch nimmer meer te boven. De motivatie ebde weg, de wil om er wat van te maken was er niet. Als team viel Verburch volledig uit elkaar. Van enige onderlinge coaching of communicatie was geen sprake. Van onderling afzeiken des te meer ...
  Het was aan puik keeperswerk van de Poeldijkse goalie te danken dat de schade tot aan de rust beperkt bleef tot “slechts” 3-0.
  Na rust stond er aanvankelijk een gemotiveerder en iets beter voetballend Verburch op de kletsnatte kunstgrasmat.
  De Oranjehemden creëerden met hard werken een paar goede kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Door het uitblijven van succes spoelden de goede intenties tegelijk met de regen langzaamaan weg.
  Het niveau zakte heel diep weg en toen er ook nog eens wissels uit voorzorg werden toegepast - en Verburch met tien man kwam te staan-, was de wedstrijd natuurlijk helemaal gespeeld.
  Voor de Poeldijkse goalie zorgde het slechte spel echter voor een topdag. De ene na de andere Nootdorpse aanval rolde op het doel af, maar door buitengewoon goed keeperswerk liep de score niet al te hoog op.
  De begeleiding gaf achteraf volkomen terecht aan dat het uitmuntende keeperswerk een score met dubbele cijfers had voorkomen ...
  Bij een 5-0 eindstand had de prima fluitende referee genade met Verburch en floot af.

  Verburch beleefde een slechte dag. Kan gebeuren uiteraard, maar het ontbreken van de broodnodige teamgeest baart zorgen voor de komende tijd.
  Aanstaande zaterdag een mooi affiche thuis tegen ASWH ... Een nieuwe kans, wel jammer dat er dan geen supporters mogen kijken.