• Verburch JO17-2 kent bevredigend debuut in 1e klasse

  19 jan 2020
 • Verburch JO17-2 heeft door de stand op de ranglijst en het goede spel uit de eerste competitie op tweede klasse-niveau promotie afgedwongen naar de eerste klasse.
  De eerste wedstrijd in de tweede competitieronde tegen vv Maasdijk - een eerste klasse-subtopper - was meteen een goede testcase om te zien waar de Oranjehemden precies staan op het nieuwe, hogere niveau.
  Meteen vanaf de aftrap probeerde Verburch het goede spel van de laatste maanden op de mat te leggen en dat verliep niet vanzelf.
  De ruimten zijn in de eerste klasse wat kleiner en het tempo ligt een fractie hoger: dat vroeg in het begin om gewenning. Verburch koos er voor om iets te vaak de lange bal te spelen en daar ligt niet de kracht van het elftal. Gelukkig werd het spel in de loop van de eerste helft wat ''korter'' en dat leidde tot kansen. Het is het spel dat de ploeg goed ligt en beheerst.
  De Maasdijkers stelden daar niet zo heel veel tegenover, waardoor de Oranjehemden een licht veldoverwicht hadden.
  Het was een leuk duel om te zien, maar de sfeer in en om het veld sloeg om toen de Poeldijkse linksback aan de noodrem moest trekken om een dreigende doorbraak te voorkomen. Het gedoe had verder geen directe gevolgen, maar het spel werd aan beide zijden grover en rommeliger. Dat laatste kwam aan Poeldijkse kant doordat Verburch enigszins uit de organisatie ging lopen.
  De irritaties in het veld liepen richting de rust helaas op. De rust brak aan met een 0-0 stand met twee teams die met een man minder op het veld stonden.
  De tweede helft gaf een iets ander beeld dan in de eerste helft. De Maasdijkers kwamen wat fanatieker uit de kleedkamer en daar had Verburch het aanvankelijk lastig mee.
  Toch wisten de Oranjehemden onder de druk uit te komen en probeerden vervolgens weer naar voren te voetballen. Dat lukte gedeeltelijk en er kwam zelfs een beloning uit de lucht vallen toen een misverstand in de Maasdijkse defensie benut werd voor een score: 1-0.
  Na het doelpunt waren er nog kleine kansjes voor de Poeldijkers op een grotere voorsprong, maar die werden niet benut.
  Het initiatief raakte Verburch echter steeds verder kwijt en het spel werd met de minuut minder. Rommelig, veel balverlies en hier en daar verkeerde keuzes.
  De druk op het Poeldijkse doel nam steeds verder toe en leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker. Één moment viel de coördinatie en communicatie in het hart van de defensie weg en de Maasdijkse spits rondde even fraai als dodelijk af: 1-1.
  De slotfase was even chaotisch als spannend, maar gescoord werd er niet meer. Het was voor Verburch jammer de de kleine voorsprong niet over de finish kon worden getrokken, maar de uitslag van 1-1 was een goede afspiegeling van het spelbeeld.

  Verburch JO17-2 heeft laten zien dat zij eerste klasse-waardig is en een aanwinst is voor die eerste klasse.
  Doe vooral waar je goed in bent en de resultaten komen dan vanzelf. Ook op het hogere niveau ...