• Verburch JO17-2 krijgt te weinig

16 feb 2020
  • Door het gedoe binnen de JO17-selectie moest Verburch tot in de diepste spelonken van het ledenbestand afzinken om een representatief team bij elkaar te sprokkelen.
    Het was dan ook bij voorbaat te verwachten dat het in het spel wat zoeken zou worden naar balans, naar evenwicht en vooral naar automatismen. Voeg daarbij de stormachtige wind - haaks op het veld stormend, behoorlijk voetbal sowieso moeilijk makend - en het verwachtingspatroon was niet erg hoog voor de uitwedstrijd tegen SV Den Hoorn JO17-2.
    In den beginne tastten beide ploegen af, waardoor er weinig te beleven viel. Langzaamaan kreeg Verburch wat meer vat op de wedstrijd en er brak een goede fase aan van de Poeldijkers. Er waren kansen maar de afronding was niet doeltreffend. In die fase werd er een goaltje van Verburch afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Een twijfelgeval, maar na ampel beraad ging de referee weifelend en aarzelend mee met/in het vlagsignaal van de assistent. Na de sterke fase werd het spel van Verburch wat slordiger en bovendien werd steeds vaker lang gespeeld wat door de harde wind weinig zin had. De passes kregen veel te veel snelheid of waren door de harde wind onvoorspelbaar en oncontroleerbaar.
    En toen sloeg het noodlot ook nog toe: een van richting veranderd puntertje ging in het Poeldijkse doel: 1-0.
    De tegenvaller werd echter goed verwerkt door de Oranjehemden. Een in eerste instantie weggekopte vrije trap werd van randje zestien bijzonder fraai tegen de Den Hoornse touwen gevolleerd. Een juweeltje !
    Met een 1-1 ruststand gingen de mannen aan de ranja. Iets te weinig voor Verburch gezien het spelbeeld.
    De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien. Eén van de coaches van SV Den Hoorn - ex-prof Ferry Bodde - had door waar Verburch in tactisch opzicht pijn gedaan kon worden en veranderde de veldbezetting. Het Poeldijkse middenveld werd overlopen en de defensie kwam zwaar onder druk te staan. Uitgespeelde kansen waren er niet , maar een spelhervatting werd Verburch fataal. Uit een hoekschop werd op fraaie wijze de 2-1 binnen gekopt door SV Den Hoorn.
    Opnieuw richtte Verburch zich op en na een uitstekende aanvalsopzet kwam de Poeldijkse aanvaller oog in oog te staan met de Den Hoornse goalie... die laatste won het man-tegen-man gevecht, de gelijkmaker viel niet.
    Er ontstond vervolgens een boeiende eindfase, waarbij Verburch met veel passie de gelijkmaker probeerde te forceren. SV Den Hoorn counterde er lustig op los, maar met uitzondering van een schot op de lat bleef de Poeldijkse defensie - met de nodige moeite dat wel - overeind. SV Den Hoorn schuwde fysiek geweld niet, waarbij de referee iets te lankmoedig optrad. Het duurde lang voordat de leidsman handelend optrad.
    Na een volkomen terechte gele kaart - eindelijk - moest SV Den Hoorn met 10 man de slotfase zien te overleven. De Oranjehemden kregen door de alles-of-niets tactiek nog een paar goede kansen op de gelijkmaker, maar het mocht allemaal niet baten. Het slotoffensief leidde niet tot de verdiende gelijkmaker, SV Den Hoorn sleepte de winst binnen.

Verburch JO17-2 kreeg te weinig, een puntje zou terecht zijn geweest ...