• Verburch JO19-1 - Die Haghe JO19-1

  Afgelopen zaterdag trad onze Verburch JO19-1, op het doorweekte kunstgras, in eigen huis aan tegen Die Haghe JO19-1. Die Haghe was op dat moment de koploper in de poule.

  Aangemoedigd door het trouwe “kippenhok” op de tribune, en de nazaten van Waldorf en Statler op het balkon, werd er om 14:30 afgetrapt.
  In een wat rommelige eerste helft kwam Die Haghe wat ongelukkig op voorsprong, maar herpakte ons team zich met een doelpunt van Addis.

  Na de thee ging het weer gelijk op en kwam Die Haghe, aangevoerd door een spits op steroïden, goed uit de startblokken. De jongens van Die Haghe zetten er druk op en kregen wat kansen die knap waren om te missen. Onze jongens herpakten zich knap en vochten zich naar een voorsprong door doelpunten van Donald en Riley.
  Met 3-1 op het scorebord en nog een kwartier te spelen, waren er over en weer kansen. Die Haghe ging vol op de aanval, waardoor zij voor zichzelf kansen creëerden, maar waardoor ook Verburch op de counter flinke kansen had.

  Je merkte dat het wat spannend werd, maar de prima fluitende scheidsrechter (volgens mij een jeugdspelertje die was ingevallen omdat de scheids zich had afgemeld) kon de toenemende strijdlust in goede banen leiden.
  De kansen over en weer leidde niet tot doelpunten waardoor 3-1 de eindstand bleef.
  Een knappe overwinning, waarbij we voorzichtig optimistisch kunnen zijn. Dit omdat er ondanks dat nog veel beter kan, wel binnen 4 dagen is gewonnen van twee titelkandidaten.

  Volgende week uit tegen Lyra.
  Dat wordt op zeker ook weer een leuke pot in een leuke poule, waar de eerste 5 ploegen op 1 verliespunt van elkaar staan.
  We gaan er van uit dat onze eigen Westlandse Hulk ‘s-ochtends nu eens wél door de blaastest komt.