• Verburch JO23 wint overtuigend met 6-2 van Schipluiden JO23.

  5 okt 2020
 • Met de twee nieuwe trainers Ryan Harteveld en Martin Wilbrink begint de JO23 zijn eerste wedstrijd in de volgende samenstelling. Dylan, Stef, Luuk, Jim, Jack, Riley, Revy (c), Ference, Senna, Stan en Serkan. Op de bank zitten de volgende 5 spelers: Oualid, Sherano, Delano, Quinten en Youri. Laatst genoemde viel helaas tijdens de warming up uit en werd vervangen door Senna die eigenlijk op de bank zou beginnen.

  Met twee JO17 spelers (Dylan en Senna) en drie eerste jaars JO19 spelers (Quinten, Riley en Oualid) in de gelederen bij de O23 lag de gemiddelde leeftijd op van het gehele team op 19,5 jaar oud. Een zeer jonge, maar hele talentvolle O23 lichting bij Verburch dus. 

  Verburch is al jaren bezig om de JO23 serieus aan te pakken en laat de laatste jaren al zien dat het een steeds volwassenere groep krijgt wat leuk aantrekkelijk voetbal speelt. Normaal gezien staan er bij dit soort wedstrijden een goed aantal mensen, maar vandaag werd dit overschaduwd door de nieuwe Corona maatregelen.

  De nieuw samengestelde groep maakt onder een drankje kennis met elkaar, ja ze kennen elkaar natuurlijk wel, maar hier en daar zit er wel wat spanning op de groep. Ook de trainers die voor de meeste wel bekend zijn, stellen zich toch even voor. Beide trainers geven aanwijzingen over hoe zij met de groep willen spelen en benadrukken dat het helpen en sturen van de jongere spelers iets is wat de oudere jongens met hun paar jaar ervaring op senioren niveau op moeten pakken. 

  Vanaf de start van de eerste helft tot aan de rust is Verburch aan de bal dominanter dan Schipluiden. Verburch dwingt Schipluiden tot het spelen van lengte ballen en wil hieruit overpakken met goed combinatiespel om de mannen van Schipluiden uit elkaar spelen. Dit lukt bij vlagen heel erg aardig en zeker Jack komt er een aantal keren als linksback goed overheen. Ballen van Jim en Luuk komen daar regelmatig in de vrije ruimtes. Aan de andere kant is het Stef die rustig opbouwt en Senna een hele fijne en relaxte avond geeft. Door zijn goede coaching weet de jonge Senna precies waar hij moet lopen, heerlijk om te zien. Op het middenveld zijn Revy, Riley en Ference goed aan het combineren en ligt het tempo af en toe redelijk hoog. Dat laatste mag nog wel iets verhoogd worden. Schipluiden zakt in en dan moet het openspelen gewoon in een nog hoger tempo. Verburch komt in de 27e minuut terecht op een 1-0 voorsprong door goed en snel combinatie spel. Uiteindelijk stelt Ferenve met een splijtende pass Stan in de gelegenheid om het af te maken en de spits faalt niet. 

  Schipluiden komt vanuit een tijdelijke 10-man situatie van Verburch terug in de wedstrijd, 1-1. Ference moest noodgedwongen het veld verlaten door een schouder uit de kom en Sherano moest warmlopen. Precies in die fase scoort Schipluiden en dat is direct een goed leermoment. Verburch komt in de 41 min op 2-1 uit een corner waar Shyrano, koud in het veld, een perfecte corner aflevert op Jim die goed voor zijn man komt en voordat de keeper hem kan vangen de bal tegen het net kopt. Dat is lekker vlak voor rust op 2-1 komen en het gevoel hebben met een voorsprong aan de thee te gaan, maar helaas. Verburch wil het rustig uitspelen tot de rust en speelt achterin rond om balbezit te houden. Een terugspeelbal wordt verkeerd ingeschat en beland helaas in het goal 2-2. 44 min onderweg. 

  Ondanks de 2-2 hangt er toch een positieve vibe. Het gaat best lekker. Ondanks dat zijn er altijd een aantal aandachtspunten. In de rust leggen Ryan en Martin in samenwerking met de spelers uit wat er tijdens de wedstrijd gebeurd en waar de kansen liggen. De goede, verre trap van de keeper van Schipluiden zorgt ervoor dat de absolute druk er niet goed uitkomt. Verburch gaat na rust iets behoudender spelen. Aan de bal moet het tempo omhoog en moeten er veel lopende mensen zijn.

  Na rust is het mede door de een kleine tactische verandering alleen nog Verburch wat bepaald. Er zijn veel positiewisselingen. En er wordt goed gecombineerd. De 4 achterste in samenwerking met de controleurs spelen de bal goed op en Schipluiden loopt achter de bal aan. Uit een snelle combinatie aan de de rechterkant is het Stan die de bal tegen een Schipluiden speler aanknalt en deze rolt gelukkig voor Stan en Verburch in de goal. 3-2 57e minuut en 1-1 in eigen doelpunten tussen beide ploegen. Eigenlijk is Schipluiden vanaf dit moment alleen nog maar aan het verdedigen. Het komt eruit met lengte ballen richting de NR11 die nog enigszins wat gevaar bracht. Door een fantastische combinatie  tussen Oualid, die inmiddels Riley vervangen heeft, en Sherano komt Verburch in de 63e minuut op 4-2. Een assist buitenkant voet met veel gevoel gegeven dwars door het hart van de defensie van Schipluiden, echt een heerlijke goal en daarnaast een mooi moment voor de 17 jarige Oualid die zijn debuut opluistert met een assist. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd krijgt Verburch nog een penalty. Misschien wel het mooiste moment van de avond. Stef neemt als ervaren speler zijn rol op zich en roept direct over het veld; ‘’Senna nemen’’. En de JO17 speler die uiteindelijk 90 min speelt, schiet de bal met volle overtuiging vol in de kruising! 5-2 en goed om te zien dat de Verburch opleiding werkt. Dit is precies wat beide trainers graag willen zien. De oudere spelers die jongere spelers ondersteunen en daarnaast vertrouwen geven. 

  De wedstrijd is bijna afgelopen als Verburch de bal verovert in de opbouw situatie van schipluiden en ook Revy zichzelf beloont na een zeer goede wedstrijd met een doelpunt , 6-2 in de 89e minuut. Revy die als aanvoerder heel solide speelde, veel rust uitstraalde en heerlijk combineerde mag dus ook zijn eerste JO23 doelpunt van dit seizoen maken.

  De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een verdiende 6-2 overwinning voor Verburch.

  Al met al een heerlijke avond met goed voetbal en naast een overwinning ook een mooie start voor de nieuwe trainers. De volgende wedstrijd is op dinsdag 27 oktober als we op bezoek mogen bij DWO O23. Het is dus te hopen dat een ieder zich aan de gestelde maatregelen houdt, zodat wij allemaal lekker kunnen blijven voetballen.

  De JO23 Reporter,