• Verburch laat zich aftroeven

7 apr 2019
  • In de uitwedstrijd bij Duindorp wist Verburch niet te brengen wat het moest. De thuisploeg, die de punten nog hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie was vele malen feller en wist dikverdiend, zonder groots te spelen, de drie punten in eigen huis te houden.

Op een zeer lastig bespeelbaar veld, waar goed combinatiespel haast onmogelijk bleek, was de openingsfase nog wel in balans. Duindorp drong meer aan, Verburch speelde te veel ballen in de voeten van de thuisploeg en liep daardoor steeds meer achteruit. De eerste plaagstootjes konden nog als ongevaarlijk worden bestempeld, maar na ruim 20 minuten viel de openingstreffer dan toch, nadat de linksbuiten van de gasten eerst nog knap was gestuit door de inglijdende Jim van den Bos, maar in de rebound hard in de korte hoek raak schoot. Verburch was vooral op de helft van Duindorp te vinden met corners en vrije trappen, doordat de thuisploeg heel veel kleine overtredingen maakte. Het leidde ertoe dat het tempo steeds uit de wedstrijd werd gehaald, wat in het voordeel van Duindorp was. Echte kansen wist Verburch niet te creƫren, verder dan een paar plaagstootjes kwam het niet.

In de tweede helft zakte het spel van Verburch helemaal naar een bedenkelijk niveau. Van enige lijn in het aanvallende spel was geen sprake en ook verdedigend werd steeds meer ruimte weggegeven. Het leidde al snel tot de 2-0 en hiermee kwam Duindorp in een zetel. Hoewel het ze fysiek steeds lastiger af ging, kwam Verburch niet tot kansen. De enige kans ontstond uit een strafschop na een wilde actie van de doelman van Duindorp op Dave Zwinkels. Diezelfde Zwinkels koos echter de hoek waar ook de doelman heen ging en zag zijn strafschop dus gestopt. In het restant van de wedstrijd speelde Duindorp het rustig en slim uit en was Verburch niet meer gevaarlijk.

Komende zaterdag speelt Verburch om 15.15 thuis tegen Quick Steps.