• Verburch maakt er geen derby van
    Op een hele koude zaterdag middag stond de derby Monster Verburch op het programma. In het verleden zijn dit de potjes waar menig speler en supporter naar uit keek. Monster had de afgelopen weken weinig punten verspeeld en Verburch speelde vorige week zijn beste wedstrijd van het seizoen. Genoeg ingrediënten voor een spannende pot zo vlak voor de winterstop.

    Na het gebruikelijke vuurwerk en handjes schudden kon de strijd om 14.30 echt los barsten. Helaas was het al snel dat Monster via een frommel goal de 1-0 kon binnen schieten. Verburch probeerde daar met strijd wat tegenover te zetten maar kwam er voetballend gewoon niet onder uit. Monster leverde strijd en kwam er een aantal keer via de buitenspelers sterk uit. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een mooie 2-0. De rechtsbuiten van Monster leverde een matige voorzet op de spits van Monster maar die kon sterk en vrij terug koppen waardoor de doorgelopen middenvelder in de verre hoek hard kon binnen schieten. Rust stand 2-0 en van de zijkant was er het gevoel dat de wedstrijd al gelopen was.

    Verburch begon de tweede helft zoals het de eerste helft geëindigd was, door middel van strijd probeerde het vlaggenschip het Monster lastig te maken maar voetballend wilde het vandaag gewoon niet lukken. Het duo Zuiderwijk Nordmann trachtte nog wat te weeg te brengen door Wesley Vollebregt in de aanval er bij te zetten, maar uiteindelijk kwam ook daar de bal niet vaak terecht. Daarnaast was het snel na de wissel dat Monster via een goede actie van de linksbuiten de wedstrijd in het slot gooide 3-0.

    Helaas een wedstrijd om snel te vergeten, gelukkig is het Winterstop en kunnen de koppen bij elkaar om er uiteindelijk nog een mooi seizoen van te maken.

    Tot 21-1-2023 waar de volgende derby tegen VV Naaldwijk op het programma staat.