• Verburch maakt het nog spannend
    Na de geweldige dag vorig weekend tegen SC Monster stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen SV Houtwijk op het programma. Voor Houtwijk de laatste kans om eventuele nacompetitie te voorkomen en voor Verburch de kans om de tweede plek definitief veilig te stellen.

    Verburch begon sterk aan de wedstrijd want na een kleine 20 minuten spelen stond het al met 0-2 voor. Het eerste doelpunt kwam op naam van Vince van der Knaap en zo’n 5 minuten later zag Tim Uitvlugt een kans om op afstand de bal over de keeper heen te schieten want hij stond ver voor zijn goal. Na een halfuur spelen kreeg Verburch een penalty tegen die op het oog wel heel makkelijk leek gegeven. Houtwijk faalde niet en bracht de spanning weer terug in de wedstrijd, 1-2. Verburch had het in deze fase van de wedstrijd wat lastiger want het kwam niet meer tot grote kansen. Na 40 minuten kreeg Houtwijk een vrije trap die bij de tweede paal terecht kwam en uiteindelijk in de goal belandde van Verburch. Dit was tevens de ruststand.

    De tweede helft kwam Verburch sterk uit de kleedkamer en dat resulteerde ook al direct in twee 100% kansen waarvan er eigenlijk minimaal 1 had moeten zitten. Helaas was dit niet het geval maar het was duidelijk dat het tempo omhoog ging. Binnen 5 minuten was het wel weer raak voor Vince die de 2-3 maakte en Verburch weer op voorsprong zette.

    Na de 2-3 kreeg Verburch nog 3 open goal kansen maar ook deze gingen er niet in waardoor Verburch verzuimde om de score uit te breiden. En zoals ze altijd zeggen als je hem zelf niet maakt krijg je hem tegen… Dit gebeurde ook 5 minuten voor tijd. Een lange bal werd door de spits van Houtwijk verlengd en kon de doorgelopen Houtwijk speler de 3-3 maken. Verburch kon hierna geen kans meer creëren waardoor we met een punt vertrokken uit Houtwijk.

    Het gaat dus op de laatste speeldag aankomen of wij definitief op de tweede plek eindigen. Dan is VV Naaldwijk de tegenstander en trappen we om 14.30 uur af. Tot dan!