• Verburch-Monster
  Afgelopen zaterdag stond het jaarlijks affiche Verburch Monster op het programma. Monster dat het gehele seizoen op de 1e plaats heeft gestaan kon op deze middag in het hol van de leeuw kampioen worden. Alles was echter in gereedheid gebracht om ons aller oranje deze middag naar de overwinning op Monster te schreeuwen.
  De wedstrijd onder leiding van de goed fluitende M. van Eekelenburg begon na een hoop vuurwerk klokslag 15.00. Verburch had een overwinning nodig om Monster van het kampioenschap te weer houden. De eerste kans was voor Dylan Boere die na een goed opgezette aanval helaas niet de 1-0 op het score bord kon zetten. Monster dat zichtbaar genoot van de sfeer op het volle sportpark, probeerde voornamelijk via de links buiten gevaarlijk te worden. Door goede rugdekking vanuit het centrum loste Verburch dit prima op. Zonder verder noemenswaardige kansen was de rust stand 0-0 terecht te noemen.
  In de rust werden de jeugd teams die kampioen waren geworden gehuldigd. Het publiek zorgde voor wat extra sfeer en de jeugd spelers hadden dan ook de dag van hun leven. Nog voor dat iedereen zijn positie langs het veld had ingenomen stond er pardoes 0-1 op het scorebord, vanuit de rechter kant van Monster werd er goed door gezet en was het helaas Stef Geertsema die de 0-1 in eigen goal werkte. Niet iedereen zal het doelpunt hebben mee gekregen. Voor Verburch was dit een klap die het niet meer te boven kwam, 2 minuten later was het een makkelijk gegeven strafschop dat voor de 0-2 zorgde.
  De rest van de 2e helft was wat gezapig, Verburch kreeg via Riley Hees nog een grote mogelijkheid maar Riley kon de spanning in de wedstrijd helaas niet terug brengen. Het was monster dat gebruik maakte van de marge en meerdere spelers speel minuten gunde in hun kampioenswedstrijd.
  Grote winnaar was Monster dat terecht kampioen is. Maar toch ook eigenlijk is de organisatie van deze middag de aller grootste winnaar. De afgelopen tijd komt voetbal slecht in het nieuws, maar deze middag hebben we aan de Arckelweg gezien dat het gewoon normaal kan. 2 ploegen die willen winnen en waar supporters door elkaar heen kunnen lopen.
  Voor Verburch wacht nu de nacompetitie waarin gestreden zal worden voor een plek in de 2e klasse, er staan nog 2 wedstrijden op het programma. Hierin is naast de punten ook voornamelijk het goede gevoel belangrijk. Iedereen bedankt voor deze middag, en Monster tot volgend jaar!