• Verburch O15-1 stuurt DWO met een 10 klapper naar huis

  Na dat er vorige week een redelijk eenvoudige 0-4 overwinning werd mee werd terug genomen vanuit Sportpark Bentwoud tegen DSO O15-2 was het deze week aan een andere Zoetermeerse tegenstander om de op volle toeren draaien trein, wat Verburch O15-1 op dit moment zeker is, proberen een voet dwars te zetten in de strijd om de eerste plek in de bekerpoule. Nadat er vorige week zeker in de 2e helft een voetbalshow werd getoond aan de meekomen supporters uit de Poeluk, wisten de spelers dondergoed wat ze vandaag te doen stond. Wederom een overwinning behalen. En op papier en volgens de vorige resultaten tegen DWO wisten we allemaal dat dit zeker mogelijk moet zijn. Deze wedstrijd was Verburch dan ook wel misschien zelf zijn grootste tegenstander en dan vooral op mentaal gebied. Hoe ga je mentaal om met een ploeg waar je in de afgelopen 3 maanden al 2 keer redelijk gemakkelijk van gewonnen heb.

  Na dat het gehele programma, ter frustatie van sommige mensen, vanmorgen ietwat uitliep door zware regenval en hier en daar een blikseminslag kon er uiteindelijk tot ieders vreugde toch worden afgetrapt. Zou de Verburch stoomtrein vandaag weer doordenderen of word deze onderweg gestremd?! Nou het bleek eigenlijk al vanaf de eerste seconde optie 1 te worden. Ondanks dat in de eerste helft het spel zeker nog niet zo sprankelend was als afgelopen week de 2e helft, trok Verburch direct het inititief naar zich toe. Met redelijk positiespel voetbalde Verburch zich redelijk gemakkelijk onder ‘’de druk’’ van DWO vandaan. Want echt druk kon je het niet noemen. Verburch ging vooral zelf onzorgvuldig met zijn kansen om waardoor de stand nog redelijk lang 0-0 bleef, maar de 1-0 hing eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd in de lucht. Na een minuut of 20 gebeurde hetgeen dat al lange tijd in de lucht hing. Een afgeslagen corner komt bij Riley voor de voeten die zonder te twijfelen vanuit de draai de bal in de verre hoek werkt. 1-0 Verburch en vanaf dat moment leek er een last van de schouders te vallen en kwam Verburch steeds beter in het spel en ging elkaar steeds makkelijker vinden.

  Redelijk snel na de 1-0 vielen ook de 2e en de 3e treffer van Verburch. Mitchell krulde een perfect aangegeven diepe bal hard en strak langs de uitgekomen keeper in de verre hoek waardoor Verburch op 2-0 kwam. Bij de 3-0 was het Stefan die Adil langs de rechterkant de diepte in stuurde zichzelf weer aanbood op de 16 meter en de bal op aangeven van Adil prima met de binnenkant voet hoog en strak in het goal werkte. Zo leek Verburch het zichzelf nog redelijk lastig te maken door onzorgvuldig met de kansen om te gaan, maar gaat het toch nog rusten met een zeer comfortabele 3-0 voorsprong.

  In de rust voert de trainer nog geen wissels door, maar geeft de trainer wel aan dat het spel hier en daar nog wel beter en wat zorgvuldiger mag. Maar vooral meer breedte in het spel brengen en meer gebruik maken van de overtal situatie.
  In de 2e helft was er dan ook nog maar 1 ploeg die het spel maakte en dat was Verburch. De trein denderde fantastisch door en met hier en daar zeer goed positiespel en zelfs een aantal fantastische doelpunten. Want ja?? een aantal doelpunten zouden er nog wel gaan komen. De 4-0 werd gemaakt door Riley die op een voorzet vanaf de rechterkant van wederom Adil de bal vanaf een meter een 12 achterwaarts de verre hoek in kopte. Zelfs het warmlopende 2e elftal van Verburch gaf een staande ovatie voor deze goal.

  Bij de 5-0 maakte Riley zijn hattrick compleet door op een pass van Stefan de bal netjes in te schieten. Verburch leek hierna steeds meer vrij uit te gaan voetballen en steeds meer 1x raken en steeds simpeler het balletje laten gaan. De 3 mans verdediging, vandaag bestaande uit Cas, Djilanie en Ibrahim stonden achterin als 3 beesten te verdedigen en die in samenwerking met het middenveld bestaande uit Hamza, Justin, Anton en Stefan er voor zorgde dat DWO onze keeper Stef in de gehele wedstrijd wel 1 keer getest heeft met een schot op goal. De 6-0 werd gemaakt door Stefan die zijn aanval zelf opzette, aan de linkerkant Mitchell inspeelt zelf weer doorbeweegt en op de lage voorzet van Mitchell hoeft Stefan de bal alleen nog maar in te tikken.

  Na de 6-0 drie wijzigingen in de ploeg. Celestin komt voor Hamza en Jayden komt voor Adil en 5 minuten later ook nog Erben voor Ibrahim. Met wat vers bloed in het veld lijkt het tempo weer nog iets verder omhoog te gaan en Verburch laat DWO alle hoeken van het veld zien. Het scoren gaat ook gewoon door. De 7-0 wordt gemaakt door Celestin die een kopie maakt van de 6-0 alleen nu met een andere afmaker en wederom samen met Mitchell. De 8-0 wordt gemaakt door Mitchell op aangeven van Stefan die hiermee ook zijn 2e assist van de wedstrijd geeft. De 9-0 mag Stefan zelf weer afmaken op aangeven van ‘’neusje voor de goal’’ Riley en ook hij maakt hiermee zijn hattrick compleet. En als je dan nog 5 minuten ongeveer te gaan heb dan wil je ook voor de dubbele cijfers gaan als je daar zo dicht bij ben. En uiteindelijk viel deze ook. Op aangeven van wederom Riley die ook zijn tweede assist van de wedstrijd geeft maakt Mitchell ook zijn hattrick. Een aantal minuten later fluit de scheidsrechter af en eindigt deze wedstrijd in 10-0 met maarliefst 3 hattrick hero’s in de ploeg.

  Maar uiteindelijk gaat het er vandaag om dat we de ultieme teamprestatie hebben geleverd en dat is de reden waarom we vandaag zo’n grote uitslag hebben kunnen neerzetten! Volgende week wacht alweer de laatste wedstrijd van deze bekerpoule. Een gelijkspel is genoeg voor het bereiken van de volgende ronde, maar uiteraard gaat deze groep voor meer! Nu weer een week keihard trainen en dan zien we jullie hopelijk volgende week in grote getalen allemaal weer langs de lijn genieten van onze O15-1!

  De razende Verburch reporter

  Opstelling Verburch:
  Van Zijl, van Ruijven, Sewbalak, I. el Massoudi (50e, Lemmers), de Kok, H. el Massoudi (46e, du Chatinier), Baya (46e Luiten), Melinceanu, Hees, van de Berg en Wehrmann.