• Verburch onder 11 flikt het weer

    23 jun 2019
  • Zaterdag 22 juni stond omcirkeld in menig agenda. Het was de dag waarop de finales van de Haaglanden Cup gespeeld zouden worden. Vorig jaar werd de finale bereikt en werd na strafschoppen gewonnen van HBS. Zou het dit jaar weer lukken om de finale te halen. Tegenstanders stellen zich steeds vaker in op het prima positiespel en proberen de favoriet pootje te lichten. Kunnen de jongens hiermee omgaan, want het wordt steeds moeilijker. Welnu Verburch liet wederom de voeten spreken en bereikte met vlag en wimpel de finale. Achtereenvolgens werden Nootdorp ( 8 - 1), GDA (13 - 3), Velo (9 - 2) en Quick (5 - 2) aan de zegekar gebonden. In de finale was DSO de tegenstander, een ploeg die in de competitie en beker voor problemen hadden gezorgd. Een week voor de finale stond het sterk bezette Joris Mathijssen toernooi op het programma en bleek Verburch in de juiste vorm te geraken. Hier werd een derde plaats bereikt en opvallend was dat het team geen enkele tegentreffer hoefde te incasseren, Slechts door het verliezen van de strafschoppen reeks werd de finale niet gehaald. Toch kwam Verburch niet ongeschonden uit dit toernooi want Rens raakte geblesseerd en moest de finale van de Haaglanden Cup aan zich voorbij laten gaan. Nadat eerder al Cruz en Mees zeer verdienstelijk waren ingevallen was het nu de beurt aan Olivier het team compleet te maken en hij liet zien een versterking te zijn.

    Voorafgaande aan de finale werd een motivatiefilm getoond waarin Ed Groven, bokstrainer, en Ton Beugelsdijk, Ado Den Haag, de jongens aanspoorden te blijven vechten als team en bij tegenslag een stapje harder te lopen. Als dit opgebracht kon worden stond de uitslag vast, zo stimuleerden zij de jongens. Welnu DSO heeft het geweten. Het in zeer grote getale opgekomen Poeldijks publiek, zag dat het in het begin wat zoeken was en er gestreden moest worden voor iedere meter. DSO was zeker niet de onderliggende partij en alle zeilen moesten worden bijgezet. Het leek op een gelijke ruststand uit te draaien maar in de laatste minuut kwam Verburch op achterstand. Een psychologisch moeilijk moment en het was de vraag hoe hier mee omgegaan zou worden. De trainers Vince en Wim gaven aan wat veranderd moest worden en dit was niet tegen dovemansoren gezegd. Furieus kwam Verburch uit de startblokken en aanval na aanval werd op het doel van DSO uitgevoerd. Ook de tegenstoten waren niet zonder gevaar, zodat de concentratie ook voor de verdediging optimaal moest blijven. De gelijkmaker kon niet uitblijven zoveel druk werd er uitgeoefend. In de 37e minuut was het raak. Een ingeschoten bal kon niet onder controle komen van de keeper en het schot uit de tweede lijn was raak. 1 tegen 1 en nu proberen de score uit te breiden. DSO moest verder terug en binnen 4 minuten werden ook de tweede en derde goal gemaakt. De tegenstander was murw gespeeld. Uit corners werd nog tweemaal schitterend raak gekopt zodat de uitslag 5 tegen 1 werd.

    Een groot applaus van de toeschouwers bij het eindsignaal en de blijdschap was groot. Sepp, Jim, Morris, Milo, Olivier, Rens, Sven, Noah, Stan en Max gefeliciteerd . Ook hulde voor de trainers Wim en Vince.

    We hebben genoten van een zeer goed seizoen. Verburch werd op de kaart gezet. Namens alle supporters: bedankt. We kijken nu al uit naar volgend seizoen,