• Verburch pakt dikverdiende zege op Ariston ´80

    De vierde competitiewedstrijd leverde Verburch de eerste overwinning van het seizoen op. Een goede eerste helft werd afgewisseld met een mindere tweede, maar eigenlijk kwam de zege van Verburch geen moment in gevaar.
    Onder zonnige omstandigheden zagen de opgekomen supporters een leuk begin. Al binnen een minuut hadden beide ploegen een serieuze kans op de openingstreffer gehad. Na het gebruikelijke aftasten, trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Verdedigend zaten de oranjehemden er kort op en ook in aanvallend opzicht schotelde Verburch het publiek beduidend meer voor dan afgelopen weken. Ook nadat Levi van der Kaay vanwege een blessure al snel moest worden gewisseld. Vincent Rens bleek echter een prima vervanger en was geregeld betrokken bij aanvallen over de rechterflank. Regelmatig voetbalde Verburch zich knap onder de druk van de Delftse studentenploeg vandaan. De kansen die als gevolg hiervan ontstonden, werden echter gemist, waardoor de beloning voor het frisse spel in eerste instantie uitbleef. Spitsen Melvin van der Zeijden en Dave Zwinkels hadden net te veel tijd nodig of stuitten op een uitgestoken been of arm. Keeper Kevin Dijkstra hoefde in de eerste helft niet veel te doen, omdat kansen aan Delftse zijde schaars waren.
    De openingstreffer na zo´n 35 minuten was wonderschoon. Xander Damen ontving op het middenveld de bal, dribbelde in en haalde van ruim 30 meter verwoestend uit en zag de bal schitterend in de winkelhaak verdwijnen voor de 1-0. In het restant van de eerste helft hield Verburch controle, maar bleek het niet in staat de score verder op te voeren.
    Na de rust bleek Verburch niet in staat het hoge niveau van de eerste helft vast te houden. Toch was de wedstrijd na de 2-0 van Dave Zwinkels, na ruim een kwartier in de tweede helft, gespeeld. Ariston ´80 bleek niet bij machte om serieuze kansen te creëren. Trainer Dennis van den Steen kon nog driemaal wisselen. Het spelbeeld wijzigde nauwelijks. Verburch vond het wel prima en probeerde zonder kleerscheuren het einde te halen, terwijl Ariston ’80 geen gat in de verdediging van Verburch kon vinden.
    Komende zaterdag wacht Verburch een uitwedstrijd bij Schipluiden. Deze wedstrijd vangt om 14.30 aan.