• Verburch speelt sterk
    Op de eerste echte winterdag van het jaar was het tijd voor de strijd tegen VV Lyra. VV Lyra al jaren een gewaardeerd competitie genoot zou bij een overwinning de marge met 3 punten hebben vergroot. De manschappen van Zuijderwijk en Nordmann waren fit, gemotiveerd en hadden een plan.
    De eerste helft begon erg open en er waren in de eerste 10 minuten aan beide kanten goede kansen te noteren, maar beide keepers waren scherp en konden een tegen doelpunt voorkomen. VV lyra probeerde het Verburch via de zijkanten lastig te maken, de backs van Verburch hadden hier weinig moeite mee en naarmate de 1e helft vorderde zag je de kracht van de buitenspelers weg vloeide. Het voetbal van Verburch in de eerste helft was matig tot voldoende, maar het was voornamelijk op strijd en inzet dat Lyra het lastig had met de mannen van Verburch.
    Na dat iedereen de warmte in de kleedkamer en kantine had opgezocht begon de tweede helft zoals de eerste helft was geëindigd. Van beide ploegen veel strijd al begon Verburch daarbij ook steeds beter te voetballen. De veldbezetting was de tweede helft wat beter en er werd goed gecombineerd.
    Het was dan ook Ference van den Berg die vanuit een heerlijke combinatie de keeper kansloos liet. Verburch kreeg door dit doelpunt vleugels en combineerde er goed op los. Lyra had het hier moeilijk mee en zeker na de 2-0 van de goed spelende Vince van der Knaap was de ban gebroken. Verburch kon hierna nog wat wissels toepassen en op zoek gaan naar de 3-0. Het was dan ook de ingevallen en good old Wesley Vollebregt die vanuit een corner de keeper van Lyra wederom kansloos liet.
    Een mooie en terechte uitslag en dat een week voor de derby tegen de sc Monster. Het lijkt er op dat de trainers de groep precies op het juiste moment in vorm heeft gekregen. Om 14.30 wordt er afgetrapt en het eerste elftal kan uw steun goed gebruiken. Tot volgende week!