• Verburch vecht als een leeuw, maar komt net te kort

24 sep 2017
  • Op een door de dauw drijfnat geworden grasveld begon Verburch JO13-2 aan de eerste competitiewedstrijd en het was meteen een mooi affiche, want de tegenstander was vv Maasdijk.
    De Oranjehemden begonnen zeer energiek aan de wedstrijd en omdat de Maasdijkers hun karakteristieke spel speelden - "niet lullen, maar poetsen" - was er vanaf de allereerste seconde sprake van een stevig duel.
    De scheids liet heel veel toe, opdat beide ploegen alvast konden wennen aan hetgeen op JO13-niveau gevraagd wordt van de mannen in de deels Haagse poule.
    Het spel vloog op en neer en er werd bij tijd en wijle goed gevoetbald. Met name de Oranjehemden lieten regelmatig mooie driehoekjes zien.
    De allereerste kans was voor Verburch, maar de eindpass kon net niet binnen gewerkt worden door de aanstormende aanvaller.
    Luttele minuten later sloeg Verburch wel onverbiddelijk toe. Na een prima aanvalsopzet belandde de bal voor de linker voet van Arthur en met een verwoestende uithaal liet ie de Maasdijkse goalie volkomen kansloos: 1-0.
    Beide ploegen schakelden na de openingstreffer nog een tandje bij. Het baltempo ging nog verder omhoog en er werd gestreden om elke grasspriet.
    Kansjes waren er voor beide teams, maar uiteindelijk was het Maasdijk dat op slag van rust nog een doelpuntje meepikte.
    Het was meteen de ruststand.
    De tweede helft leek aanvankelijk een kopie te worden van de eerste helft. De bal vloog van links naar rechts en van voren naar achteren, maar toch was er een klein verschil. Verburch werd steeds verder teruggedrongen op eigen helft.
    Even bloeide de hoop aan Poeldijkse kant op toen Luuk met een uitgekiende schuiver in de verre hoek de Maasdijkse doelman kansloos liet: 2-1.
    De zwaarbevochten voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon, want vanuit de aftrap scoorde Maasdijk meteen de gelijkmaker.
    Langzaamaan vloeiden de krachten weg bij Verburch. De rust verdween uit het spel en de bal werd steeds vaker weggetrapt zonder overleg.
    Maasdijk maakte optimaal gebruik van haar grotere fysiek en sloeg onverbiddelijk toe.
    Het werd 2-3 en het verzet van de Oranjehemden leek gebroken. Het team viel een beetje uit elkaar, de organisatie was minder goed verzorgd.
    Eventjes veerde het Poeldijkse Legioen op toen er een goede kans was om de gelijkmaker in het doel te frommelen, maar toen dat niet lukte was de wedstrijd gespeeld.
    Maasdijk liep nog uit naar 2-5 en dat was eigenlijk veel te veel van het goede.

Verburch JO13-2 heeft een goede wedstrijd gespeeld. Het spel in met name de eerste helft was prima te noemen.
    In de tweede helft is voornamelijk op kracht verloren, maar ook een beetje doordat er teveel aandacht was voor de tegenstander en wat minder voor het eigen spel.
    Het is goed om je te realiseren dat wanneer je een tikkie uitdeelt aan de tegenstander, dat je dan wel eens een tikkie terug kan verwachten ...
    Volgende week staat de uitwedstrijd tegen BMT op het programma en dat is altijd lastig.
    Maar met de passie en de strijd van de wedstrijd tegen Maasdijk moet dat goed komen