• Verburch verliest nipt bij SC Monster

Ondanks het gure weer dat Nederland afgelopen zaterdag trof, was het op sportpark Polanen gezellig druk. Vele mensen wilden de derby tussen Monster en Verburch aanschouwen. Het veldspel was absoluut niet om over naar huis te schrijven, maar de onverzettelijkheid waarmee beide teams elkaar bestreden maakte een hoop goed. Uiteindelijk bleek Monster het meest doortastend en hield het hiermee de punten in eigen huis.
    Het eerste half uur was Verburch de gevaarlijkste ploeg. Monster had veel moeite met de diepgang die de Poeldijkers achter de backs zochten. De korte combinaties op het middenveld lukten lang niet allemaal, maar omdat Verburch fel doordekte, was het steeds in staat om vanuit de afvallende bal door te voetballen. Monster kreeg echter al snel een grote kans die door doelman Kevin Dijkstra onschadelijk werd gemaakt. De eerste grote kans voor Verburch ontstond voor de mee opgekomen centrale verdediger Ricardo van der Knaap, die uit een indraaiende vrije trap van heel dichtbij over schoot. Na 26 minuten was een verre uittrap van doelman Dijkstra de aanleiding voor de openingstreffer. Spits Melvin van der Zeijden pikte de bal op, omspeelde zijn tegenstander en schoot in de verre hoek raak.
    De goal was voor de thuisploeg de aanleiding om zich aanvallend meer te tonen. De backs durfden zich meer in te schakelen en bezorgde de Poeldijkse verdediging meer werk. Na 34 minuten kreeg de thuisploeg een strafschop, nadat een speler van Monster zich liet vallen zonder contact. Tot ongeloof van zowel Monster als Verburch ging de bal toch op de stip. Dit buitenkansje liet Monster zich niet ontnemen: 1-1. Vlak na de gelijkmaker kreeg Melvin van der Zeijden een enorme kans op 1-2, maar hij schoot in een 1-tegen-1 situatie met de keeper naast. In de laatste minuten voor rust voerde de thuisploeg de druk nog wat verder op, maar de vele corners die dit opleverde, zorgden niet voor gevaar.
    De tweede helft was Monster de bovenliggende partij. Echte kansen werden echter niet gecreëerd. En omdat Verburch steeds verder werd teruggedrongen, miste het in aanvallend opzicht energie om te komen tot kansen. Net toen ook Monster niet meer bij machte leek om in aanvallende zin nog iets uit te richten viel alsnog de 2-1, toen een van richting veranderd schot in de rebound alsnog door de spits van de thuisploeg werd binnengetikt. Bij Verburch was de pijp toen wel leeg en bleek de gelijkmaker een onmogelijke opgave.
    Komende zaterdag speelt Verburch thuis tegen Maasdijk. Deze wedstrijd vangt om 15.00 aan.