• Verburch verliest op bezoek bij MVV ‘27

5 nov 2018
  • Na drie overwinningen op rij werd Verburch afgelopen zaterdag op een nederlaag getrakteerd door thuisploeg MVV ’27. Traditioneel een lastige wedstrijd voor de Poeldijkers, maar het verschil was dit keer kleiner dan andere jaren. Een laat doelpunt van de thuisploeg bleek uiteindelijk beslissend.
    Verburch begon beter aan de wedstrijd dan de thuisploeg, dat duidelijk moest wennen aan het spel dat de bezoekers op de mat legden. De spitsen van Verburch werden veelvuldig aan het werk gezet en zodoende kon er steeds druk naar het doel van MVV ’27 worden gezet, zonder dat dit tot grote kansen leidde. Wel kreeg Verburch een grote hoeveelheid corners die echter niet voor gevaar zorgden. Toch kreeg de thuisploeg in dit deel van de wedstrijd de grootste kans, maar een schot van heel dichtbij werd uiteindelijk in de kluts over het doel gewerkt. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg MVV ’27 wat meer druk op de verdediging van Verburch, maar doelman Benito Stijger hoefde alleen nog maar een bal naast te kijken om het gevaar af te wenden. De 0-0 ruststand was derhalve begrijpelijk.
    In de tweede helft werd Verburch steeds verder teruggedrongen en werd de thuisploeg geleidelijk steeds gevaarlijker. Na al een aantal waarschuwingen te hebben uitgedeeld, allemaal vakkundig onklaar gemaakt door de verdediging van Verburch, was het ruim tien minuten voor tijd wel raak. Een terugkomend schot op doel werd hoog in de goal geranseld door de linksvoor van de roodwitten en dit betekende de op dat moment verdiende 1-0. Verburch ging direct hierna va banque spelen en probeerde met veel lengte in de spits gevaarlijk te worden. Een paar minuten voor tijd leek dit te resulteren in de gelijkmaker, maar nadat eerst Ricardo van der Knaap stuitte op de doelman was het Joost Wanders die in de rebound voor een nagenoeg leeg goal te zacht inschoot, waardoor een inglijdende verdediger van MVV nog net redding kon brengen. Enkele minuten later stond de ingevallen Baris Dogrusoz buitenspel, waardoor hij ook de gelijkmaker niet kon maken.
    Zodoende verloor Verburch weer eens en mag het een weekje extra uitrusten, voordat de competitie zaterdag 17 november wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen KMD. Deze wedstrijd vangt om 15.15 aan.