• Verburch zet zichzelf op de kaart

24 apr 2019
  • Maandag 22 april, 2e Paasdag. Dat betekent dat de Jaarlijkse Westlandse Kampioenschappen weer op het programma staan.

Om te beginnen hadden onze jongste deelnemers, de JO9-1, min of meer een ‘off-day’ gemixt met een hoop ongeluk die voor hun teleurstellend in een 11e plaats eindigde.

De mannen van de JO11-1 hadden daarentegen helemaal geen last van een off-day. Na alle wedstrijden in de groepsfase te hebben gewonnen zette zij dit knap door in de kruisfinales, waar ze de kwartfinales redelijk eenvoudig doorkwamen, moesten ze het in de halve finale via penalty’s voor mekaar krijgen om de welverdiende finale te behalen. In de finale was ook al snel duidelijk waarom Verburch in de finale stond, want vanaf het begin van de wedstrijd was Verburch de betere partij en wonnen ook erg overtuigend, waarna zij zich mochten kronen als ‘Beste JO11-team van het Westland’.

Niet alleen de mannen van de JO11-1 hadden succes op deze mooie zonnige dag. JO13-1 werd 2e in de poule na 3 gewonnen wedstrijden en 1 verloren wedstrijd. Hierdoor plaatste zij zich voor de kwartfinales. De kwartfinale en de halve finale werden heel knap gewonnen, waarna zij in de finale een oude bekende tegenkwamen, namelijk het team wat hun enige puntverlies veroorzaakte dit toernooi. Helaas waren zij ook deze keer niet opgewassen tegen de mannen van Westlandia. Maar al met al een super knap resultaat behaald door de mannen van de JO13-1, die met een mooie 2e plek erg trots mogen zijn.

De JO15-1 betreden dit jaar het Westlands Kampioenschap als titelhouders. De verwachtingen zijn dus hoog, waardoor een grote druk op de schouders ligt van de mannen van Verburch. Er werd erg goed met deze druk omgegaan, want wederom werd de finale behaald. Helaas werd ook deze finale niet gewonnen en eindigde zij ook op een mooie 2e plek, waar tevreden op teruggekeken mag worden.

Dan komen we aan bij de JO17-1. Ook zij hebben de groepsfase overleefd en zijn daardoor terecht gekomen in de kwartfinale, deze eindigde in een gelijkspel waardoor penalty’s moesten beslissen wie de halve finale mocht gaan spelen. Verburch nam de penalty’s beter en mocht hun opwachting maken in de halve finale. Na een wat ongelukkige verliespartij zijn zij op een gedeelde 3e plek geëindigd. Een 3e plek is natuurlijk al hartstikke knap, maar er had dus nog meer ingezeten.

Als laatst hebben we dan onze oudste deelnemers, de JO19-1. Na 2 gewonnen wedstrijden, 1 gelijkspel en 1 keer te hebben verloren, mochten zij hun opwachting maken in de kwartfinales. De kwartfinale werd helaas beslist in het voordeel van hun tegenstander, waardoor het toernooi daar stopte voor de mannen van Verburch.

Verburch heeft zichzelf dus wederom goed op de kaart gezet. Tegenwoordig is Verburch een club waar steeds meer rekening mee gehouden moet worden en daar zijn wij als club erg trots op. De grote stappen zijn ook te zien in de resultaten. Van de 6 deelnemende teams stonden er 3 teams in de finale, waarvan zelfs een team werd bekroond tot Westlands Kampioen. Na de JO9-1 in 2017, JO15-1 in 2018, nu dus de JO11-1 in 2019. De druk ligt dus hoog voor de teams volgend jaar om te kijken of de resultaten van dit jaar minimaal geëvenaard kunnen worden.

• JO11-1

• JO13-1