• Verburch Zomerkamp 2019!

8 aug 2019
  • In de eerste week van de zomervakantie hebben de handbal en voetbal jeugd van Verburch in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar een fantastische kampweek beleefd in het Limburgse Wanssum. Het kamp dat al jaren georganiseerd wordt door stichting de Meulenbeek en onder leiding staat van Theo Verbeek was net zoals in de afgelopen jaren weer tot in de puntjes perfect geregeld, waardoor zowel kinderen als leiding een onvergetelijke week konden beleven.

Na maanden van voorbereiding stonden er op zondag 21 juli 55 kinderen en 12 begeleiders van zowel de voetbal- als de handbaltak van Verburch om een week te gaan beleven die achteraf de boeken in zal gaan als één van de succesvolste uit de geschiedenis. Nog nooit was Verburch met zo’n grote groep kinderen op kamp geweest! Een klein succesje toch wel die wij hopen in de komende jaren steeds verder te verbeteren.

Zoals elk jaar heeft het kamp een thema. Waar we afgelopen jaar ons nog in Het Wilde Westen beleefden waren we dit jaar dus met z’n allen op een reis rondom de wereld. En dit was meteen te merken bij aankomst op het sportpark van sv United, de locatie waar het kamp wordt gehouden. Alle kinderen moesten zich in een meterslange rij wagen om door de douane heen te gaan. Gelukkig kon iedereen van Verburch zonder grote problemen door de douane en werden er geen zakken snoep ingehouden door de marechaussee van Stichting de Meulenbeek.

Het was een drukke bedoeling dit jaar op het kampterrein. Maar liefst 230 kinderen hadden zich ingeschreven via hun eigen vereniging voor dit kamp. Naast Verburch gaan er ook nog meerdere clubs vanuit het Westland en omstreken mee. Westlandia, Lyra, Quintus, Odis, Altior en AVGV waren dit jaar de aanwezige clubs. Een leuke onderlinge strijd tussen de clubs, maar toch ook wel de gelegenheid om veel nieuwe kinderen te ontmoeten en nieuwe kampvrienden te maken.

Nadat alle tenten waren ingeruimd en de bedden waren opgeblazen en opgemaakt was het tijd voor de opening. Bij de opening stellen alle clubs zich middels een optreden aan elkaar voor. De opening was voor de ene club iets geslaagder dan voor de andere club laten we maar zeggen. Na deze opening kon het kamp dan echt gaan beginnen. Ook dit jaar was er weer een strak schema, maar zat het wel weer perfect in elkaar. De gehele week werden er met de kinderen leuke activiteiten ondernomen, zoals een dropping, spooktocht, voetbaltoernooi, touwtrekkampioenschap, de estafette, verschillende sport- en spelactiviteiten, bosspellen, het fotospel en nog heel veel meer. Éen van de grootste activiteiten is elk jaar toch wel weer de waterspelen. Geluk bij een ongeluk dat deze op de warmste dag ooit in Nederland viel, waardoor wij van die warmte eigenlijk niet zo heel veel hebben gemerkt. Het hele veld stond vol met grote springkussens met water erin en erop.
    Daarnaast moest je uitkijken voor hele emmers gevuld met water die je om de 10 seconden om je oren zag vliegen. Kortom wel lekker verkoelend en uiteraard 1 groot waterspektakel.

Op de vrijdagavond komt DJ Bombastic traditioneel het kamp afsluiten en maakt hij er een ongelofelijk groot fuifje van voor zowel de kinderen als voor de leiding. En dit jaar was het dan ook weer één groot feest. Alle kampnummers van dit jaar en de afgelopen jaren kwamen nog is voorbij net als alle hits van de laatste tijd. Een aantal kinderen kregen zelfs nog even het podium om hun talent te laten zien. Trots zijn wij dat er een kind van Verburch is gescout voor De Formule, het label van Bombastic, nadat hij zijn rapskills mocht showen. Het schijnt dat hij nog steeds buiten adem is van het rappen.

Op zaterdagochtend was het dan alweer tijd om naar huis te gaan na een week vol sport, spel en vooral heel veel plezier. De hele week was een heel groot fuifje. Iets dat wij als leiding en wij denken ook de kinderen niet gauw meer zullen vergeten. En daarnaast is Verburch dit jaar ook nog is erg succesvol geweest op kamp, daar wij maar liefst vier bekers mee naar huis mochten nemen!

Namens alle kinderen en ook de leiding van Verburch willen wij graag Theo Verbeek en de andere kampstafleden bedanken voor een fantastisch georganiseerd kamp, de andere clubs waarmee we er met z’n allen een hele gezellige week van hebben gemaakt en ook de kinderen van Verburch die zich een week lang voortreffelijk hebben gedragen!

Nog een speciale dank gaat uit naar de Business club en de besturen van de handbal en de voetbal van Verburch die middels een stuk sponsoring hebben bijgedragen aan het kamp en mede hierdoor hebben wij de kinderen een onvergetelijke week kunnen bezorgen!

Nu hebben wij even rust, maar over een aantal weken gaat de voorbereiding voor het zomerkamp van 2020 alweer beginnen. Houdt de site in de gaten voor meer informatie en wij hopen volgend jaar op nog meer animo voor het kamp.

Tot volgend jaar!

Met sportieve groet,