• Vv Verburch start VOG traject voor alle trainers en leiders van de jeugdafdeling

  12 jan 2022
 • In juli 2021 is het preventie en integriteitsprotocol van onze vereniging online gezet. Dit protocol is in het leven geroepen, omdat vv Verburch wil uitstralen dat het een gezonde vereniging is waar iedereen veilig en plezierig kan sporten. 

  Één van de aandachtspunten binnen dit protocol is dat alle trainers en leiders binnen de vereniging (de personen die direct met kinderen tot en met 18 jaar in aanraking komen) in het bezit zijn van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 

  Sinds 2015 is het mogelijk voor sportverenigingen om gratis een VOG aan te vragen bij Justis en vv Verburch maakt graag gebruik van deze mogelijkheid. Hiermee willen wij laten zien dat wij een veilige vereniging zijn en willen blijven en de veiligheid van onze leden erg hoog in het vaandel hebben staan. 

  Inmiddels is dit traject opgestart en zijn de eerste VOG aanvragen al de deur uit. Een aantal trainers en leiders hebben deze inmiddels ook alweer ingeleverd op Verburch. Het is heel fijn om te zien dat ons technisch kader hier heel zo snel aan meewerkt. 

  Graag willen wij nog wel vermelden dat wij deze VOG procedure absoluut niet doen omdat wij onze trainers en leiders niet vertrouwen. Wij willen, zoals eerder in dit bericht al geschreven, ons huidige veilige sportklimaat doorontwikkelen! 

  Mochten er vragen zijn over ons VOG traject dan kunt u contact opnemen met verenigingszaken@vv-verburch.nl 

  ps. Heeft u het preventie en integriteitsprotocol nog niet gelezen? Klik dan op de volgende link: https://www.vv-verburch.nl/wp-content/uploads/vvverburch/Preventie-en-integriteitsprotocol-vv-Verburch-1.pdf