• We mogen weer voetballen!! Regiocup zaterdag 5 juni van start!

  3 jun 2021
 • De versoepelingen die afgelopen week zijn aangekondigd door het kabinet maken het voor de jeugd t/m 17 jaar eindelijk weer mogelijk om in ‘’competitie’’ verband tegen elkaar te mogen voetballen. De KNVB heeft hiervoor de Regio Cup in het leven geroepen, waarin clubs in de maand juni tegen elkaar zullen uitkomen in gelijkwaardige competities. De Regio Cup zal gespeeld worden in de 4 weekenden van juni; respectievelijk op 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. 

  De Regio Cup kan door de leeftijdsgrens van 17 jaar helaas niet doorgaan voor de O19 jeugdteams en seniorenteams. Op de site van van de KNVB (www.knvb.nl/regiocup) kunt u het laatste algemene nieuws vinden rondom de Regio Cup. 

  Uitschrijvingen Regio Cup zorgen voor veel wijzigingen

  Vanwege het late tijdstip in het huidige seizoen hebben veel clubs er al voor gekozen om af te zeggen voor de Regio Cup met uiteenlopende redenen. Die verschilt per club wel van een aantal teams die niet deelnemen tot de volledige club. Mede daardoor vinden er nog veel veranderingen plaats rondom wedstrijden en poule indelingen. Houdt daarom de Verburch site en de voetbal.nl goed in de gaten om te kijken hoe laat en waar uw team speelt. 

  Trainingen en wedstrijden senioren (18 jaar en ouder)

  Een versoepeling die ook door het kabinet is doorgevoerd is dat senioren met ingang van 5 juni ook weer zonder restricties mogen trainen (buiten). Een maximale groepsgrootte en de 1,5 meter regel is hierbij ook niet meer van toepassing. Senioren mogen onderling op de vereniging ook gewoon wedstrijden spelen, echter nog niet tegen andere verenigingen. Buiten het sporten geldt nog wel de 1,5 meter regel.

  Ouders en overige toeschouwers

  Ouders en overige toeschouwers zijn nog steeds niet welkom op sportparken. Begeleiding van de teams is uiteraard wel welkom. Onder begeleiding vallen trainers, leiders, grensrechter en ouders die rijden. Hierin houdt Verburch een maximum aantal van 8 personen per team aan. 

  Opening kantine en terrassen. 

   Vanaf 5 juni zijn ook de sportkantines en hun terrassen gelijkgetrokken aan de reguliere horeca. Deze mogen dus gelukkig weer geopend worden echter wel met een aantal restricties waar we uw medewerking voor vragen:

  -   In de kantine bent u verplicht om een mondkapje te dragen. Wanneer u in de kantine gaat zitten mag deze wel af.

  -   Ouders en overige toeschouwers zijn nog steeds niet toegestaan op het sportpark en deze mogen dus ook geen gebruik maken van de terrassen en de kantine. 

  -   Op de terrassen geldt dat er maximaal 2 personen aan een tafel mogen zitten. Uitzonderingen op deze regel zijn gezinnen en kinderen t/m 12 jaar. 

  -   Per terras mogen maximaal 50 personen plaatsnemen.

  -   In de kantine mogen maximaal 50 personen plaatsnemen.

  Kleedkamers en/of douchegelegenheden 

  Ondanks dat door het kabinet is aangekondigd dat per 5 juni kleedkamers en douchegelegenheden weer open mogen kiest vv Verburch ervoor om deze toch nog gesloten te houden. Houdt er dus rekening mee dat u bij Verburch zowel voor thuis- als uitteams geen gebruik kunt maken van een kleedkamer. De kleedkamers zijn en blijven voorlopig dus gesloten.

  Uitspelende teams van vv Verburch

  Voor de teams die uitspelen bij andere verenigingen geldt ook dat Verburch maximaal 8 personen meeneemt inclusief begeleiding op het veld, tenzij de ontvangende vereniging een lager aantal aangeeft. Controleer daarom altijd de corona regels van de ontvangende club voordat u daarheen afreist. 

  Ook voor de teams die uitspelen geven wij mee dat indien de kleedkamers open zijn er wel omgekleed mag worden, maar dat er NIET gedoucht mag worden tenzij de betreffende club aan kan tonen dat het legionella vrij is na zo’n lange periode van leegstand. 

  Mochten er nog vragen zijn over bovenstaande punten dan kunt u contact opnemen met de verenigingsmanager van vv Verburch (zie contact gegevens hieronder). 

  Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben!

  Namens vv Verburch,

  Ryan Harteveld
  Verenigingsmanager vv Verburch
  0615644660
  verenigingszaken@vv-verburch.nl

  Pieter Batenburg
  Hoofd Opleiding vv Verburch