• Wervelende start bezorgt Verburch de winst

9 dec 2018
  • Verburch heeft de lastige uitwedstrijd tegen Quick Steps winnend afgesloten. In een open duel werd een snelle 0-3 voorsprong nog voor de rust bijna verspeeld, en bleef het ook na de 3-4 lang spannend. Door deze zege blijft Verburch in de bovenste regionen van de derde klasse meedraaien.
    In de openingsfase van de eerste helft was Verburch duidelijk de beter ploeg. Het maakte handig gebruik van de door de thuisploeg weggegeven ruimtes en wist zodoende uit de duels te blijven, hetgeen de thuisploeg meer en meer ging frustreren. Na een krap kwartiertje was het Wesley Vollebregt die de openingstreffer binnentikte en toen niet veel later Dave Zwinkels de bal tussen de benen van de doelman doorschoot voor de 0-2 leek Verburch op rozen te zitten. Nog was de koek niet op, want na een mooie aanval over rechts werd een prima voorzet van Dave Zwinkels bij de tweede paal zuiver binnengeschoten door Luc van der Knaap en zo was het plots 0-3. Dit was het sein voor de thuisploeg om het over een andere boeg te gooien. Al mopperend op elkaar werd de strijd meer aangebonden en ontketende zich een fysieke strijd. Het fanatisme van de thuisploeg leverde in een tijdsbestek van 5 minuten voor de rust twee doelpunten op en beide waren het gevolg van halfbakken ingrijpen aan Poeldijkse zijde.
    De tweede helft startte Verburch weer wat beter en kon het de druk op het eigen doel beperken. Nadat al een paar kleine kansjes waren gemist, was het Sander Rens die na ruim een uur de 2-4 scoorde na een assist van Dave Zwinkels. De thuisploeg stroopte nogmaals de mouwen op en besefte dat ze snel de aansluitingstreffer moesten scoren, wilden ze aan deze wedstrijd tenminste een punt overhouden. Deze treffer viel een kwartier voor tijd en was de aanleiding voor een heet laatste kwartiertje, waarin door Quick Steps alle middelen werden aangegrepen om de gelijkmaker te forceren. Verburch kwam eenmaal goed weg bij een poging van dichtbij, maar speelde het duel eigenlijk vrij volwassen uit door voorin slim om te gaan met de geboden ruimte en instappende verdedigers. Het resulteerde in veel vrije trappen, van waaruit het de bal in bezit kon houden. In de stand kwam geen verandering meer en door de overwinning blijft Verburch in de bovenste regionen bivakkeren.
    Komende zaterdag speelt Verburch zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. Duindorp komt dan op bezoek en ook deze thuiswedstrijd vangt om 15.15 aan.