• Westlands Kampioenschap Zaal wederom een groot succes

31 dec 2018
  •                                                   Veel talenten, hoge kwaliteit.

In het weekend van 22 en 23 december organiseerde voetbalvereniging Verburch het Dekker van Geest Westlands kampioenschap in de zaal. Alle Westlandse verenigingen deden mee en kwamen in de sterkst mogelijke samenstelling. Hier en daar werd zelfs al weken in de zaal getraind om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Het geeft aan hoe dit toernooi leeft onder de verenigingen. Het evenement werd een groot succes. Diverse betaald voetbalorganisaties stuurden afgevaardigden om te beoordelen of er talenten rondliepen. Zij waren positief verrast en gaven aan dat de kwaliteit zeer hoog was. De nieuwe commissie was voortgegaan op de ingeslagen weg en het toernooi verliep organisatorisch geheel volgens  wens.

Zaterdags was het als eerste de beurt aan de jeugd onder 11. Om half acht stonden de eerste deelnemers al te trappelen voor de deur. Zij konden niet wachten om te beginnen. De voorrondes gaf de sterkte goed weer.  Uiteindelijk plaatsten Westlandia, Velo, 's Gravenzande en Verburch zich voor de halve finales. In hoogstaande wedstrijden versloeg Westlandia  's Gravenzande en Verburch Velo. In de finale was Verburch een maatje te groot. Zij waren de terechte winnaars. Na de prijsuitreiking was het de beurt aan de jeugd onder 13. Bij meerdere wedstrijden in deze klasse was het smullen geblazen. Het talrijk opgekomen publiek kwam volop aan haar trekken. Uiteindelijk plaatsten Westlandia en Velo zich voor de finale, waarin Westlandia als de beste tevoorschijn kwam,

Zondag stond de jeugd onder de 9 jaar op het programma. In deze klasse staken Velo en 's Gravenzande boven de rest uit. De finale was een genot om naar te kijken en kende na de reguliere speeltijd een 1 tegen 1 stand, Er werd verlengd en de ploeg die het eerst zou scoren zou met de Dekker -van Geest wisselbeker naar huis gaan. Het spel golfde in hoog tempo op en neer en het was uiteindelijk ;s Gravenzande dat met de winst aan de haal ging,

Verburch toonde zich een goede gastheer en alle verenigingen keken  enthousiast terug op dit weekend. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de financiĆ«le steun van:

Dekker-van Geest,  Euro West partner in freshpack,  Flamingo personeeldiensten,  PJH hoogwerkerverhuur, Certhon Greenhouse Solutions, GYM fitness, Autoservice de Voogd en Werktalent Uitzendorganisatie. De commissie dankt ook het in grot aantal opgekomen publiek en nodigt u nu al uit voor de volgende editie, die gehouden zal worden op 21 en 22 december 2019.