• Toernooireglement Westlands Kampioenschap zaalvoetbal

                                     Toernooi-reglement Westlands Kampioenschap   

  1. In de sporthallen en de corridor is eten en drinken verboden. Roken mag nergens binnen het complex. 
  2. Het toernooi staat open voor spelers die uitkomen in de competitie van de JO13-JO11 en JO09 leeftijdsklasse conform voorschriften van de KNVB. 
  3. De Wisselbokaal blijft eigendom van vv Verburch. 
  4. Er wordt gespeeld volgens nagenoeg dezelfde zaalvoetbalspelregels van de KNVB. 
  5. De toernooicommissie kan verzoeken tot legitimatie door middel van de spelerspasjes. 
  6. Een  team bestaat uit maximaal 9 spelers: een keeper, vier veldspelers en maximaal vier wisselspelers.  
  7. De verenigingen dienen zich een half uur voor aanvang van het toernooi te melden bij de wedstrijdleiding in de commissiekamer. 
  8. De duur van de wedstrijden is 10 minuten bij de JO09 en JO11 pupillen en 12 minuten bij de Jeugd Onder 13, de finale duurt 15 minuten. De tijd wordt centraal geregeld en er wordt niet van speelhelft verwisseld. 
  9. Teams dienen twee minuten voor aanvang van hun wedstrijd aanwezig te zijn. 
  10. Bij het te laat starten van een wedstrijd door het niet tijdig aanwezig zijn van een team, staat dit team met 1-0 achter. 
  11. Het eerst genoemde team verdedigt het doel aan de kant van de commissiekamer, neemt ook de aftrap en speelt met hesjes aan wanneer dit nodig mocht zijn. 
  12. Als er twee of meer teams gelijk eindigen in een poule, geeft het doelsaldo de doorslag. Mocht hier ook een gelijke stand zijn, dan beslist het onderlinge resultaat. Is ook dat resultaat gelijk, dan zullen er door de teams strafschoppen genomen worden. Eerst drie verschillende spelers van elk team. Is dit gelijk, dan worden er strafschoppen genomen door andere spelers volgens het ‘SUDDEN DEATH’ systeem. 
  13. Bij de 2e  en de plaatsingsronden worden, bij gelijke stand, direct na de wedstrijd eenzelfde serie strafschoppen genomen. 
  14. Eindigt de finale in een gelijke stand, dan volgt 5 minuten verlenging volgens het principe van de ‘Golden Goal’ (het team dat het eerste scoort in de verlenging is winnaar). Is echter de stand na verlenging nog gelijk, dan volgt ook hier eenzelfde serie strafschoppen. 
  15. In de gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de toernooicommissie.                                                        

  Deelname aan het toernooi en verblijf in de hal is geheel voor eigen risico. Sportstichting Verburch kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies van of schade aan eigendommen van spelers, begeleiders etc.